Ingrediencie na fit hruškovú tortu bez cukru
Cesto
- 700 g hrušiek (650 g rozmixovaných)
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 150 g celozrnná špaldová múka
- 50 g proteínového prášku čokoládového
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva
- 2 lyžice škorica (10 g)
Na ozdobu
- alebo čokoládová poleva bez cukru
- vlašské orechy
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť zdravú hruškovú tortu
- Rozohrej rúru na 170 °C.
- Hrušky zbav šupky a jadrovníka a rozmixuj v mixéra so sekáčikom na pyré.
- Zmiešaj zvlášť suché a mokré ingrediencie a potom všetko dohromady a poriadne rozmiešaj.
- Cesto vlej do silikónové formy s priemerom 23 cm a pečte 30 – 40 min na 170 °C.. Či je torta hotová, otestuj zapichnutím špajle do stredu torty (cesto sa nesmie na špajli lepiť).
- Hrušková torta môžeš ozdobiť čokoládovou polevou bez cukru a polovicou vlašského orecha.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez ozdôb.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre