Ingrediencie na fit segedínsky guláš bez smotany

  • 600 g kuracích stehenných rezňov (prsia neodporúčam, guláš by bol vysušený)
  • 400 g bielej kyslej kapusty
  • 1 ks malej cibule (60 g)
  • 1 lyžička mletej papriky sladkej alebo štipľavej (5 g)
  • ½ lyžičky drvenej rasce (3 g)
  • 1 lyžička soli (5 g)
  • 1/2 lyžičky korenia (2 g)
  • 200 ml cmaru
  • 100 ml vody
  • 20 g hladkej pšeničnej múky (zahusťujem bielu a nie celozrnnú kvôli chuti a nie je to žiadny koniec sveta, viac v článku o múkach)
  • repkový olej v spreji (2 ml)
Fit segedinský guláš - recept Bajola

Postup receptu – ako uvariť zdravý kurací segedin

  1. Podmaslie vytiahni z chladničky, aby sa zahrialo na izbovú teplotu.
  2. Kyslú kapustu dobre prepláchni pod tečúcou vodou a môžeš ju aj nakrájať nožom na menšie kúsky (ja nekrájam).
  3. Kuracie mäso očisti od tuku, umy a nakrájaj na kocky.
  4. Cibuli ošúpej, nakrájaj najemno a osmaž na troške repkového oleja.
  5. Pridaj mäso, osol a opekaj pár minút, kým sa mäso zatiahne.
  6. Pridaj všetko ostatné korenie, premiešaj, pár minútok prevar, pridaj kapustu a 100 ml vody a nechaj pod pokrievkou dusiť 15 minút.
  7. Odstav z ohňa a nechaj pár minút vychladnúť, aby guláš nebol vriaci. Potom vmiešaj cmar. V horúcom gulášu by sa mohlo cmar zraziť.
  8. Potom dolaď konzistenciu, ja mám segedin radšej tekutejší, takže prilievam ďalších cca 100 ml vody plus záklechtku, ktorú robím z 2 lyžíc múky rozmiešaných v troške vody. Premiešam a nechám ďalších 5 – 10 minút prevariť pod pokrievkou na miernom ohni.
  9. Podávaj s fitness ovsenou knedľou. Na ozdobu som použila grécky jogurt a petržlen.
  10. Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a ozdoby.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fit segedín s kuracím mäsom - foto postup receptuZdravý segedínsky guláš - recept Bajola