Ingrediencie na banánovú tortu s jahodami
Cesto
- 3 veľké banány (300 g)
- 100 ml kefírového mlieka
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 1 lyžica rozpusteného kokosového oleja (15 ml)
- 90 g ovsených vločiek
- 30 g bielkovinový prášok čokoládový
- 2 lyžice kakaa (10 g)
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
Ostatné
- kokosový olej na vytrenie formy (4 g)
- jahody
Postup receptu – ako upiecť zdravú banánovú tortu s jahodami
- Rozohrej rúru na 170 °C.
- Rozmixuj banány na pyré a pridaj mokré ingrediencie.
- Rozmixuj vločky najemno pomocou mixéra so sekáčikom a pridaj ostatné suché ingrediencie.
- Zmiešaj mokré a suché ingrediencie a vymiešaj v cesto.
- Cesto vlej do menšej sklenenej formy s priemerom cca 20 cm vymasteným kokosovým olejom a pečieme 40 min na 170 °C. Otestuj zapichnutím špajle doprostred cesta, keď je čistá, je hotový.
- Banánový torta ozdôb kúsky jahôd, prípadne banánom (mne už nezostali) :-).
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez ozdoby.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre