Ingrediencie na fit jablkový kremšnit

Cesto

Krém

Fit jablkový rez kremšniť - recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť zdravý jablkový kremšniť bez cukru

  1. Tvaroh vytiahni z chladničky a nechaj ho ohriať na izbovú teplotu.
  2. Jablká olúpaj a nastrúhaj nahrubo na strúhadle alebo v mixéra so sekáčikom.
  3. Rozohrej rúru na 180 °C.
  4. 300 g nastrúhaných jabĺk daj bokom a zmiešaj so škoricou.
  5. Zvyšné jablká zmiešaj s vajcami, zvlášť zmiešaj múku s práškom do pečiva a potom všetko dohromady.
  6. Zmes nalej do hranaté formy s rozmerom 19 × 28 cm vyložené papierom na pečenie a peč 10 minút na 180 °C.
  7. Potom plech vytiahni z rúry, na korpus daj zmes jabĺk so škoricou a peč ďalších 10 minút na 180 °C.
  8. Medzitým uvar puding – zmiešaj mlieko s vodou, tretinu oddeľ a vmiešaj do nej puding. Zvyšné dve tretiny priveď v malom hrnci do varu a potom za stáleho miešania vlej zmes s pudingom. Chvíľu povar, odstav z ohňa, oslaď sladidlom a vmiešaj tvaroh.
  9. Hotový pudingový krém hneď nalej na upečený základ, nechajte vychladnúť a daj stuhnúť do chladničky.
  10. Pred podávaním môžeš ešte posypať škoricou.
  11. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  12. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Jablkový rez kremšnit - foto postup receptuZdravý jablkový kremšnit rez - recept BajolaFitness jablkový kremšnit zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Ak chceš krémovú vrstvu nižšiu, daj len polovicu tvarohu, viď posledné foto.
  • Farbu spodnej časti ovplyvňuje typ jabĺk, odporúčam Idared.
  • Možno urobiť aj čokoládovú verziu, stačí použiť ovsenú múku čokoládovú, čokoládový proteín a prípadne aj čokoládový puding.