Ingrediencie na fit kávovo hruškovú tortu
Korpus
- 150 ml kefíru (1,5%)
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 2 hrušky (150 g)
- 100 g ovsené čokoládové múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 2 lyžice mletej kávy (10 g)
Náplň
- 1 sáčok vanilkového pudingu(40 g)
- 200 ml nízkotučného mlieka
- 300 ml vody
- 125 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- sladidlo bez kalórií
Postup receptu – ako urobiť zdravú kávovo hruškovú tortu
- Rozohrej rúru na 170 °C.
- Hrušky umy, zbav jadrovníka a rozmixuj.
- Zmiešaj zvlášť suché a mokré ingrediencie na korpus a potom všetko dohromady.
- Cesto nalej do guľatej formy, odporúčam silikónovú so skleneným dnom s priemerom 23 cm.
- Peč cca 25 minút. Či je cesto hotové, otestuj zapichnutím špajle. Cesto sa nesmie na špajli lepiť.
- Medzitým priprav pudingovú náplň – zmiešaj mlieko s vodou, 150 ml daj bokom a zvyšok daj variť do malého kastrólika.
- Do odložených 150 ml mlieka s vodou vsyp pudingový prášok a poriadne premiešaj.
- Akonáhle je mlieko zahriate na bod varu, vmiešaj časť s pudingom a za stáleho miešania var, kým hmota nezhustne. Cca 1 – 2 minúty.
- Potom oslaď podľa vlastnej chuti.
- Až puding začne chladnúť, vmiešaj tvaroh, dobre premiešaj, ochutnaj a prípadne doslaď.
- Náplň nalej na upečený korpus a nechaj vychladiť.
- Hore môžeš ozdobiť hruškami.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre
Výborný koláčik. Najmä ten korpus by som si vedela predstavit aj ako kávové zrná, alebo rohlíčky.
Naozaj sme si pochutili. Tesím sa, ked poskúšam aj iné Vaše recepty.
Vďaka za otestovanie aj pochvalu, Zuzko. Tento recept som robila už veľmi dávno a bol to taký experiment, keď som mala veľa hrušiek a nevedela, čo s nimi 😀