Ingrediencie na fit kávovo hruškovú tortu

Korpus

Náplň

Postup receptu – ako urobiť zdravú kávovo hruškovú tortu

  1. Rozohrej rúru na 170 °C.
  2. Hrušky umy, zbav jadrovníka a rozmixuj.
  3. Zmiešaj zvlášť suché a mokré ingrediencie na korpus a potom všetko dohromady.
  4. Cesto nalej do guľatej formy, odporúčam silikónovú so skleneným dnom s priemerom 23 cm.
  5. Peč cca 25 minút. Či je cesto hotové, otestuj zapichnutím špajle. Cesto sa nesmie na špajli lepiť.
  6. Medzitým priprav pudingovú náplň – zmiešaj mlieko s vodou, 150 ml daj bokom a zvyšok daj variť do malého kastrólika.
  7. Do odložených 150 ml mlieka s vodou vsyp pudingový prášok a poriadne premiešaj.
  8. Akonáhle je mlieko zahriate na bod varu, vmiešaj časť s pudingom a za stáleho miešania var, kým hmota nezhustne. Cca 1 – 2 minúty.
  9. Potom oslaď podľa vlastnej chuti.
  10. Až puding začne chladnúť, vmiešaj tvaroh, dobre premiešaj, ochutnaj a prípadne doslaď.
  11. Náplň nalej na upečený korpus a nechaj vychladiť.
  12. Hore môžeš ozdobiť hruškami.
  13. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu