Ingrediencie na zdravé fit rezne v rúre
- 1 kg kuracie alebo morčacie prsné rezne (prípadne stehenné alebo chudé bravčové)
- 1 ks vajcia (M)
- 2 lyžice zemiakového škrobu (10 g)
- 1 strúčik cesnaku (5 g)
- 200 ml bieleho sedliackeho jogurtu (3,5%)
- soľ
- 200 g kukuričných lupienkov (cornflakes) alebo kukuričné strúhanky
Video, ako urobiť fitness rezne bez tuku a bez vyprážania
Postup receptu na naložené rezne v rúre
- Mäso očisti od tuku, umy, nakrájaj na zhruba rovnako vysoké plátky a mierne rozklepej cez potravinársku fóliu. Osol z oboch strán.
- Zmiešaj vajcia, jogurt, pretlačený cesnak a škrob. Trochu vzniknutej marinády daj do adekvátne veľkej nádoby, v ktorej sa bude mäso marinovať. Na marinádu daj rezne tak, aby sa neprekrývali, opäť marinádu a zase vrstvu mäsa. To zopakuj so všetkými rezňami s tým, že posledná vrstva marinády bude úplne hore. Je potrebné, aby všetky rezne boli z oboch strán v marináde. Priklop alebo zabaľ do potravinárskej fólie a nechajte marinovať cez noc v chladničke.
- Ak nemáš kukuričnú strúhanku, rozmixuj cornflakes v [sekaciek] dohladka.
- Predohrej rúru na 200 °C.
- Rezeň po rezne vytiahni z marinády a poriadne obal v strúhanke z oboch strán. Je potrebné, aby na každom rezne bola marináda. Ak stekla, tak ju tam pomocou lyžice dodaj.
- Obalené rezne poskladaj na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak chceš vylepšiť chuť, postriekaj reznerepkovým olejom v spreji.
- Peč 20 minút na 200 °C. [minútka] Potom jeden rezeň vytiahni, rozkroj a skontroluj, či je už prepečený. Ak nie, ešte chvíľu dopeč. Pozor, nech nepečieš veľmi dlho, rezne by boli vysušené.
- Druhou možnosťou je usmažiť rezne postupne vo várkach v teplovzdušnej fritéze – smaž na 190 °C cca 10 minút (priebežne kontroluj, čas môže byť kratší aj dlhšia).
- Podávaj s fitness zemiakovým šalátom, zemiakovou kašou alebo zemiakmi.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky k receptu na fitness rezne pečené v rúre
- Odporúčam použiť kuracie prsia, pretože morčacie sú veľmi suché. Samozrejme najchutnejšie sú zo stehenných rezňov. Na fotke je ten hlavný rezeň kuracie a tie tenké sú morčacie. Ak by si náhodou chcel/a piecť súbežne kuracie aj morčacie, snaž sa ich mať rovnako vysoké a morčacie vytiahni z rúry o niečo skôr.
Komentáre
No úplne bez oleja to nejde musi sa to aspoň trošku postriekať olejom v spreji
Dneska vyskúšané a som nadšená. Pečiaci papier som len ľahko potrela mašlovačkou olejom a hore dala trošičku masla. Riezačky boli super!
Tak to som rada, že sa nácvik podaril a snáď budete realizovať aj na Vianoce 🙂 Vďaka za otestovanie aj spätnú väzbu.
Určite! Práve preto som to skúšala, milujem kapra a šalát, ale posledné roky je mi z toho všetkého mastného jedla tak akurát zle. Tak už sa teším na ľahšiu verziu menu 😁