Ingrediencie na hovädzí vývar s celestínskymi rezancami
Mäso – vývar
- 1 kg hovädzieho mäsa s kosťou
- 3 ks mrkvy (150 g)
- 2 ks petržlenu (100 g)
- 1 ks cibuľa (70 g)
- ½ zeleru (100 g)
- 3 bobkové listy
- 8 guličiek celého korenia
- 6 guličiek nového korenia
- 1 lyžička soli (3 g)
- 1,5 l vody
Celozrnné celestínske rezance
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 60 g celozrnná špaldová múka
- 100 – 200 ml nízkotučného mlieka
- štipka soli
- štipka kypriaceho prášku do pečiva
- repkový olej v spreji na vystriekanie panvice (2 ml)
Postup receptu – ako urobiť hovädzí vývar a celestínské rezance
- Koreňovú zeleninu olúpaj, očisti, umy a nakrájaj na kúsky.
- Z mäsa odstráň tuk, osol, okore a sprudka opeč vo veľkom hrnci na troške oleja zo všetkých strán.
- Vytiahni z hrnca mäso, pridaj koreňovú zeleninu a opraži.
- Vráť mäso, pridaj nelúpanú cibuľu, korenie a zalej studenou vodou.
- Priveď do varu, potom plameň stiahni a var nepriklopené na najnižšom stupni 3 – 4 hodiny.
- Vytiahni mäso z hrnca a vývar preceď.
- Mrkva roztlačte vidličkou alebo nakrájaj, ostatnú zeleninu vyhoď.
- Mäso nakrájaj na malé kúsky.
- Časť mäsa s mrkvou vráť späť do vývaru. Zvyšok použi napríklad na fitness rizoto.
- Podľa chuti prisol a pripepri.
- Na rezance zmiešaj všetky ingrediencie, aby vzniklo cesto ako na palacinku (tekutejšie, ale nie tekuté ako voda).
- Cesto nalej do olejom vystriekanej panvice a a opeč z oboch strán. Potom ju nakrájaj na tenké rezančeky a vlož pred podávaním do polievky.
- Odporúčam polievku nechať cez noc v chladničke a na druhý deň zozbierať tuk, ktorý sa usadí na povrchu.
- Nutričné hodnoty neuvádzam, pretože ich popravde nedokážem v tomto prípade spočítať. 🙂 Použi keďtak údaje z kalorických tabuliek.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre