Ingrediencie na domáce fitness tiramisu
Piškóta na plech
- 6 ks vajec M (300 g)
- 120 g celozrnná špaldová múka (alebo celozrnná pšeničná)
- 40 g prírodné sladidlo bez kalórií
Náplň
- 600 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 300 g nízkotučného krémového syra (napr. Goldessa Light – Lidl)
- 100 g prírodné sladidlo bez kalórií
Ostatné
- 50 ml vody
- 3 čajové lyžičky instantnej kávy (3 g)
- 40 g prírodné sladidlo bez kalórií
- 1/2 čajovej lyžičky holandského kakaa (3 g)

Video, ako urobiť fit tiramisu
Postup receptu – ako upiecť zdravé tiramisu bez cukru
- Krémový syr a tvaroh vytiahni 30 minút vopred z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu, aby šli lepšie rozmixovať.
- Predohrej rúru na 170 °C.
- Ohrej vodu a urob silnú kávu, ktorú oslaď sladidlom a nechaj vychladiť.
- Oddeľ žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľahaj so sladidlom do peny pomocou ručného mixéra (1 – 2 minúty).
- Z bielka a štipky soli vyšľahaj tuhý sneh pomocou ručného mixéra alebo kuchynského robota . [sneh]
- Potom do snehu zľahka vmiešaj žĺtky a potom preosiatu celozrnnú múku. Vznikne pololiate cesto.
- Vystel plech s rozmerom 38×26 cm papierom na pečenie, cesto nalej na plech, rovnomerne rozotri pomocou cukrárskej špachtle a peči 15 minút na 170 °C.
- Medzitým zmiešaj tvaroh s krémovým syrom a sladidlom a pomocou ručného mixéra vyšľahaj dohladka. Ochutnaj a prípadne prislaď.
- Nachystaj si misku alebo nádobu s rozmerom zhruba 28×15×10 cm a upečený korpus nakrájaj podľa tvaru misky na 3 rovnako veľké diely.
- Jeden diel daj na dno misky, potom polej cca jednou tretinou kávy, potri jednou tretinou tvarohového krému, potom polož ďalšiu piškótu a postup opakuj ešte 2×.
- Na záver posypaj kakaom cez jemné sitko a nechaj vychladiť v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc.
- ⭐ AKCIA DO 30. 11. 2023 ⭐ Chceš vzorové jedálničky a viac inšpirácie, čo zdravého variť nielen na chudnutie? Vyber si z mojich 4 kníh a do 30 11. získaš navyše e-kuchárku ZADARMO podľa vlastného výberu v hodnote až 20 EUR 👉 Zobraziť všetky knihy
Poznámky k receptu na fitness tiramisu
- Ak chceš piškóty nižšie, nalej cesto na väčší plech.
- Miesto liateho piškótu môžeš použiť aj domáce celozrnné piškóty.
- Ak chceš náplň chutnejšiu, môžeš pridať ešte 1 – 2 žĺtky, ale zvýšiš obsah tuku.
- Môžeš použiť aj mletú kávu, ale potom sceď soc cez kúsok papierovej utierky a sitko.
- Uspôsob množstvo kávy podľa vlastného uváženia a chuti, rovnako tak silu kávy. Vody na poliatie korpusu môže byť potreba menej, pokiaľ dáš kávy veľa, môže potom byť tiramisu vodovější. Záleží na hrúbke korpusu.
- Ak sa ti nepodarilo tiramisu dostatočne osladiť, oslaď si ho na tanieri čakankovým sirupom.
Komentáre