Ingrediencie na domáce fitness tiramisu

Piškóta na plech

Náplň

Ostatné

Fit tiramisu - recept Bajola

Video, ako urobiť fit tiramisu

Postup receptu – ako upiecť zdravé tiramisu bez cukru

  1. Krémový syr a tvaroh vytiahni 30 minút vopred z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu, aby šli lepšie rozmixovať.
  2. Predohrej rúru na 170 °C.
  3. Ohrej vodu a urob silnú kávu, ktorú oslaď sladidlom a nechaj vychladiť.
  4. Oddeľ žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľahaj so sladidlom do peny pomocou ručného mixéra (1 – 2 minúty).
  5. Z bielka a štipky soli vyšľahaj tuhý sneh pomocou ručného mixéra alebo kuchynského robota . [sneh]
  6. Potom do snehu zľahka vmiešaj žĺtky a potom preosiatu celozrnnú múku. Vznikne pololiate cesto.
  7. Vystel plech s rozmerom 38×26 cm papierom na pečenie, cesto nalej na plech, rovnomerne rozotri pomocou cukrárskej špachtle a peči 15 minút na 170 °C.
  8. Medzitým zmiešaj tvaroh s krémovým syrom a sladidlom a pomocou ručného mixéra vyšľahaj dohladka. Ochutnaj a prípadne prislaď.
  9. Nachystaj si misku alebo nádobu s rozmerom zhruba 28×15×10 cm a upečený korpus nakrájaj podľa tvaru misky na 3 rovnako veľké diely.
  10. Jeden diel daj na dno misky, potom polej cca jednou tretinou kávy, potri jednou tretinou tvarohového krému, potom polož ďalšiu piškótu a postup opakuj ešte 2×.
  11. Na záver posypaj kakaom cez jemné sitko a nechaj vychladiť v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc.
  12. AKCIA DO 30. 11. 2023Chceš vzorové jedálničky a viac inšpirácie, čo zdravého variť nielen na chudnutie? Vyber si z mojich 4 kníh a do 30 11. získaš navyše e-kuchárku ZADARMO podľa vlastného výberu v hodnote až 20 EUR 👉 Zobraziť všetky knihy

Fit tiramisu - foto postupZdravé fit tiramisu - recept Bajola

Poznámky k receptu na fitness tiramisu

  • Ak chceš piškóty nižšie, nalej cesto na väčší plech.
  • Miesto liateho piškótu môžeš použiť aj domáce celozrnné piškóty.
  • Ak chceš náplň chutnejšiu, môžeš pridať ešte 1 – 2 žĺtky, ale zvýšiš obsah tuku.
  • Môžeš použiť aj mletú kávu, ale potom sceď soc cez kúsok papierovej utierky a sitko.
  • Uspôsob množstvo kávy podľa vlastného uváženia a chuti, rovnako tak silu kávy. Vody na poliatie korpusu môže byť potreba menej, pokiaľ dáš kávy veľa, môže potom byť tiramisu vodovější. Záleží na hrúbke korpusu.
  • Ak sa ti nepodarilo tiramisu dostatočne osladiť, oslaď si ho na tanieri čakankovým sirupom.