Ingrediencie na zdravý slivkový koláč bez cukru
Korpus
- 200 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
- 50 ml vody
- 50 g ovsených vločiek
- 15 g čokoládového proteínu
Slivková časť
- 400 g sliviek alebo blum (vykôstkovaných)
- 1 lyžička škorica (5 g)
Náplň
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 3 lyžice čakankového sirupu (30 g) alebo sladidlo bez kalórií
Na ozdobu
- ľanové semienko
- mandľové plátky
- čakankový sirup
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť zdravý slivkový koláč
- Umy, vykôstni a nakrájaj slivky. Buď len polovičky alebo nadrobnejšie. Na fotke sú polovičky, ale skúšala som obe varianty. Záleží na preferencii, polovičky urobia mozaiku, nadrobnejšie sa to zase lepšie jej.
- Mlieko a vodu priveď do varu. Prisypaj ovsené vločky a za stáleho miešania var 3 – 5 minút, kým kaša nezhustne.
- Odstav z platne, nechajte vychladnúť 5 minút a vmiešaj proteín.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Priprav si menšiu guľatú formu, použila som roztváracia s priemerom 21 cm, ktorú vystel papierom na pečenie, presahy papiera odstrihni nožnicami.
- Na dno formy rozprestri zmes z ovsenej kaše, potom naskladaj slivky a posyp škoricou.
- Vajíčko, tvaroh a sladidlo dobre rozmiešaj, rozprestri na slivky a peč 25 minút na 180 °C.
- Po upečení nechaj vychladnúť a stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.
- Pred podávaním odporúčam trochu ohriať, posypať ľanovým semienkom, mandľovými plátkami a poliať čakankovým sirupom.
- Nutričné hodnoty sú uvedené iba na koláč bez prízdob.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre