Ingrediencie na fit citrónový cheesecake
Korpus na cheesecake
- 150 g ovsených vločiek
- 60 g mandľového masla alebo iného orechového masla (príp. pomleté orechy, ale konzistencia bude trochu iná)
- 75 g datlí alebo datlovej pasty
- 40 ml vody (z datlí)
- citrónová kôra z jedného chemicky neošetreného citrónu
Krém na cheesecake
- 300 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 225 g krémového syra light (napr. K-Classic Kaufland)
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 1 vanilkový pudingový prášok bez cukru ( 45 g)
- 3 citróny – šťava (100 ml)
- 100 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
- prírodné sladidlo bez kalórií (80 – 100 g)
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť fit citrónový cheesecake bez cukru
- Datľe alebo datľovú pastu namoč cez noc do vody (v chladničke).
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Ovsené vločky rozmixuj dohladka v mixéri so sekáčikom. Pridaj datle a orechové maslo a poriadne rozmixuj. Podľa konzistencie pridaj vodu z datlí, aby sa hmota dala dobre natlačiť na dno formy. Nakoniec vmiešaj nastrúhanú citrónovú kôru.
- Cesto rozprestri rovnomerne na dno okrúhlej sklenenej formy s priemerom 19 cm.
- Zmiešaj všetky ingrediencie na krém a vyšľahaj ich pomocou ručného mixéra do hladkej hmoty. Konzistencia by mala byť mierne tekutá. V prípade potreby pridaj viac mlieka. Ochutnaj a oslaď podľa chuti sladidlom bez kalórií.
- Krém nalej na korpus a peč cca 35 minút na 180 °C. V prípade iného druhu formy to môže byť viac.
- Nechaj dobre stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
- Nutričné hodnoty na 100 g: 154 kcal / 9 g B / 24 g S / 6 g C / 4 g T / 2 g V.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by tento cheesecake šiel urobiť aj bez pečenia? Že by sa v rúre piekol iba korpus. A ďalej by som sa chcela opýtať, čo to máte na tom cheesecaku hore?
Vopred veľmi ďakujem.
Dobrý deň/ahoj Terka, nepečené by to šlo, ale muselo by sa to premyslieť, pretože je tam to vajce a to by som veľmi neodporúčala konzumovať zasyrova a zrejme by to ani tak nestuhlo. Dala by som tam v tomto prípade len tvaroh, creamcheese a prípadne želatínu na stuženie, pokiaľ by to nebolo dostatočne tuhé. Alebo z toho mlieka a pudingu uvarila puding, ktorý by to dotužil. Inak hore je plátok citróna a lístky mäty. 😉