Ingrediencie na zdravé burrito s tuniakom
- 4 ks celozrnné tortilly (4 × 62 g)
- 240 g tuniaka vo vlastnej šťave (168 g pevný podiel – bez šťavy)
- 150 g uvarenej ryže
- 120 g mix mrazenej zeleniny (brokolica, karfiol, hrášok, kukurica, mrkva)
- 100 g strúhaného syra do 30 % t.v.s. (eidam, mozzarella light, príp. cottage)
- 40 g kyslej smotany (8%)
- soľ
- korenie
- repkový olej v spreji (4 ml)
Postup receptu – ako urobiť fitness tuniakové burrito
- Ryžu je potrebné mať uvarenú vopred, odporúčam používať ryžovar.
- Zeleninu daj napariť nad paru alebo ju zohrej 5 minút v mikrovlnnej rúre. Potom ju nakrájaj na drobné kúsky.
- Zmiešaj všetky ingrediencie a podľa chuti osol a okoren.
- Tortillu daj nahriať do mikrovlnnej rúry cca na 10 sekúnd, aby zmäkla, ale nestvrdla. Ak je dosť ohybná, nemusíš nahrievať.
- Tuniakovú zmes daj na tortillu, prehni boky smerom do stredu a zamotaj. Poriadne uťahuj. Takto naplň všetky tortilly. Video, ako zabaliť burrito, nájdeš na mojom Youtube tu.
- Tortilly potom daj do kontaktného grilu alebo na grilovaciu panvičku vytretou troškou oleja a opeč z oboch strán dozlatista alebo môžeš použiť teplovzdušnú fritézu – smaž na 180 °C cca 5 – 7 minút (môže to byť menej aj viac, priebežne kontroluj).
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu
- Ak nie je tuniak chuťovo veľmi dobrý, zmes nesol a po upečení burrito namáčaj do sójovej omáčky, ktorá chuť ryby zrazí.
- Ak ich nespotrebuješ všetky naraz, odporúčam opekať až pred servírovaním.
- Nutričné hodnoty sú uvedené na ryžu basmati a syr Eidam 20%.
Komentáre