Ingrediencie na zdravú jablkovú palacinkovú tortu
Cesto
- 300 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
- 3 ks vajcia M (100 g)
- 130 g ovsené múky vanilkovej
- 50 g proteínového prášku vanilkového
- repkový olej v spreji (7 ml)
Jablková náplň
- 1 kg jabĺk (750 g očistených)
- 2 lyžičky škorica (10 g)
Tvarohová náplň
- 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 2 ks vajcia M (100 g)
- prírodné sladidlo bez kalórií
- štipka soli
Postup receptu – ako upiecť zdravú tortu z palaciniek
- Jablká zbav šupky, postrúhaj na strúhadle a pridaj škoricu.
- Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto a rozmixuj v mixéri. Konzistencia by mala byť skôr tekutejšia, ale nie riedka ako voda. Ak je cesto príliš husté, prilej viac mlieka. Ak riedke, pridaj viac múky.
- Pánev rozohrej a vystriekaj repkovým olejom.
- Nali na ňu 1 naberačku cesta a peč cca 2 minúty z každej strany. Takto upeč všetky palacinky, vznikne 7 ks.
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Šesť palaciniek naplň jablčnou zmesou a zamotaj.
- Priprav si silikónovú formu s priemerom 22 cm, naspod daj siedmu nenaplnenú palacinku a na ňu naskladaj od obvodu do stredu zamotané palacinky. Tú uprostred som prekrojila napoly.
- Oddel žĺtky od bielkov a z bielkov a štipky soli vyšľahaj sneh pomocou ručného šľahača. Podrobný návod, ako správne vyšľahať sneh z bielkov, nájdeš tu.
- Žĺtky zmiešaj s tvarohom a zľahka vmiešaj sneh. Ochutnaj a podľa chuti prislaď.
- Zmesou potri vrch palaciniek a pieč 20 minút na 180 °C.
- Servírovať môžeš poliate čakankovým sirupom alebo teplým fitness vanilkovým pudingom (recept v knihe Fit bez diét).
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez sirupu a pudingu.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre