Ingrediencie na fit pečivo bez múky
- 135 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 45 g krémového syra light (napr. K-Classic z Kauflandu)
- 3 ks vajcia M (150 g)
- soľ (podľa potreby)

Postup receptu – ako upiecť oopsie chlieb bez sacharidov
- Predohrej rúru na 200 °C a vystel plech papierom na pečenie.
- Oddeľ bielky od žĺtkov az bielkov vyšľahaj tuhý sneh. Sneh musí byť vyšľahaný správne (návod, ako vyšľahať správne sneh z bielkov).
- Zmiešaj tvaroh, krémový syr a žĺtky, dobre rozmiešaj a potom opatrne vmiešaj sneh. Zmes ochutnaj a keby nebola dostatočne slaná, trošku prisol. Ja som nesolila, ingrediencie boli už slané akurát.
- Lyžicou naberaj hotové cesto a dávaj na plech vždy po 2 lyžiciach na jedno miesto. Dodržuj väčšie odstupy, pretože cesto sa pri pečení mierne roztiahne. Vznikne 6 ks s priemerom 10 cm.
- Peč dozlatista 15 – 30 minút podľa výkonu rúry a stráž, aby sa cesto nespálilo.
- Môžeš jesť samotné alebo ako sendvič (medzi dve polovice dať šalát, šunku, syr, zeleninu a pod.)
- Skladuj v chladničke, kde vydrží cca týždeň.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu
- Do cesta môžeš pridať aj bylinky podľa chuti, napr. pažítku, petržlenovú vňať ap.
- Každá rúra pečie inak. Ak sa ti nepodarí bochníky upiecť správne, napr. popraskajú, vyskúšaj nižšiu teplotu.
- Doporučujem v priebehu pečenia aj plech otočiť, aby sa zadné nepiekli rýchlejšie ako predné.
Komentáre
Dobrý deň. Len som si všimla, že Vám ďalej v postupe chýba čo sa žĺtky. 😉
Ježišmarja, no áno! Nejak mi to tam vypadlo, hneď to idem doplniť. Vďaka za upozornenie 😉
Sú výborné, vďaka za recept. Nastrúhala som tam aj mrkvu 🙂
Zaujímavý nápad! Vďaka za tip na vytunenie 👍
Ahoj, nenapadá ťa prečo mi to celé popraskalo pri pečení. Ďakujem 🙂
Ahoj, hmm, asi by som to skúsila piecť „pomalšie“, tj na nižšiu teplotu a ešte by som si postrážila, aby všetky ingrediencie mali rovnakú teplotu, nechala by som asi zahriať všetko na izbovú teplotu minimálne 30 minút. Toto je lepšie aj na šľahanie bielkov. Sneh musí byť perfektne vyšľahaný a všetky ingrediencie dobre zmiešané (dohladka). Ak to budeš skúšať znova, napíš, čo si urobila inak a či to pomohlo. 😉
Dobrý deň, môžem dať celú dávku len tvarohu, bez krémového syra?
Dobrý deň Terko, ide to urobiť aj bez kremového syra, tj nahradiť syr tvarohom, ale nie je to vôbec tak dobre, a nie som si istá, či nahrada 1:1 urobila úplne rovnaký výsledok.