Ingrediencie na fit nepečenú piškótovú jablkovú tortu
- 1 kg jabĺk (ošúpaných a vyjadrených)
- 200 + 400 ml vody
- 2 ks bio vanilkového pudingového prášku (80 g)
- 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 100 g nízkotučné kyslej smotany (8%)
- sladidlo bez kalórií
- 75 ks domácich celozrnných piškótov bez cukru (260 g)
- škorica
Postup receptu – ako urobiť nepečenú jablkovú tortu bez cukru
- Jablká olúpaj a nakrájaj na kocky, daj do hrnca, zalej 200 ml vody a priveď do varu. Var do zmäknutia cca 20 minút.
- Medzitým rozmiešaj puding v 400 ml vody.
- Akonáhle sú jablká mäkké, roztlačte ich šťuchadlom na zemiaky a vlejte do nich pudingovú zmes. Za stáleho miešania priveď do varu a povar 2 minúty do zhustnutia.
- Vyložsilikónovú formu so skleneným dnom s priemerom 22 cm piškóty (tie si pripravujem deň vopred), zalej jednou tretinou jablčnej zmesi a potom to isté zopakuj dvakrát (vzniknú teda 3 vrstvy).
- Nechaj tortu vychladnúť a medzitým zmiešaj tvaroh a kyslú smotanu. Podľa chuti oslaď sladidlom bez kalórií a natri na tortu.
- Nech poriadne stuhnúť v chladničke (ja nechávam cez noc) a pred podávaním posypaj škoricou.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre
vyzerá to luxusne, určite v najbližšej dobe vyskúšam