Ingrediencie na pečeňový šalát s figami a orechmi
- 500 g pečene (použila som kuracie, ale môže byť akákoľvek)
- 10 g celozrnná špaldová múka
- 4 figy (200 g)
- 60 g vlašských orechov
- 2 lyžičky čakankového sirupu príp. medu (20 g)
- 60 ml vody
- 160 g šalátových listov (Lidl – vo vrecku už umytý)
- repkový olej v spreji (4 ml)
- korenie
- soľ
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako urobiť zdravý šalát s pečeňou
- Pečeň umy a zbav prípadného tuku. Opepri ich a posypaj múkou z oboch strán. Pozor, nesoliť, stvrdli by. Potom ich daj do chladničky.
- Umy a nakraj figy a orechy nasekej nožom na drobnejšie.
- Vystriekaj panvičku troškou oleja a opraž na nej orechy pár desiatok sekúnd, pridaj figy a čakankový sirup a nechaj skaramelizovať. Podlej troškou vody a chvíľ ešte opekaj, aby sa všetky chute spojili. Zmes potom vyber z panvice a tú umy alebo použi čistú.
- Opäť panvicu vystriekaj troškou oleja a opeč pečeň z každej strany zhruba minútu. Nepeč veľmi dlho, boli by vysušené, ale ani nie veľmi krátko. Keď na nich zatlačíš, nemala by z nich vytekať krv. Po dopečení je trošku osol.
- Na tanier daj lístky šalátu, ideálny je už umytý, ktorý sa predáva v sáčku. Kupujem v Lidli. Na šalát daj pečeň a zalej ich skaramelizovanou zmesou. Hore môžeš ozdobiť rozkrojenou figou.
- Podávaj s celozrnným toastom opečeným v hriankovači.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez fíg na ozdobu a bez prílohy.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre