Ingrediencie na pečeňové knedličky
- 200 g kuracej pečene
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 1 lyžička masla (5 g) – nemusí byť
- 3 strúčiky cesnaku (5 g)
- 1 lyžička mletej majoránky (3 g)
- 1 lyžička soli (3 g)
- 1 lyžička korenia (3 g)
- 100 g strúhanky, ideálne celozrnné (príp. cca 250 g rozomletých ovsených vločiek)
Postup receptu – ako urobiť zdravé pečeňové knedličky
- Pečeň dobre očisti od tuku a umy.
- Daj ich do mixéra so sekáčikom, pridaj všetky ingrediencie okrem strúhanky a rozomel. Ak ste v redukcii, maslo dávať nemusíš, ale vďaka nemu budú knedličky vláčnejšie. Ak chceš knedličky naozaj echt gold, daj masla aj trikrát viac.
- Do rozmixovanej pečeňovej hmoty pridávaj postupne strúhanku tak, aby vzniklo lepivé cesto. Celozrnnú strúhanku si môžeš vyrobiť sami rozomletím tvrdého celozrnného pečiva. Pozor, ak dáš strúhanky veľa, budú knedličky tuhé a nepôjdu jednoducho lyžicou na tanieri rozpoliť.
- Do väčšieho hrnca daj variť vodu, priveď ju do varu a potom zoslab.
- Z hmoty vytvaruj malé guličky s priemerom asi 2 – 3 cm podľa preferencie, aké veľké chceš výsledné knedličky. Počítaj ale, že varením ešte asi o tretinu nadobudnú. Malých knedličky vznikne asi 30, väčších 20.
- Vodu v hrnci osol, vlož do nej knedličky a pozvoľna var 10 minút. Potom jeden knedlík rozkroj a ochutnaj, či je už hotový, prípadne ešte pár minút povar.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky k receptu
- Na Facebooku mi dal niekto tip na výmenu strúhanky za rozomleté ovsené vločky, testovala som, ale musela som ich dať dvakrát viac ako strúhanky, boli o dosť tuhšie a vločky prebíjali chuť pečene. Ale môžeš to skúsiť, možno ti budú chutiť.
- Knedličky skladuj v chladničke samostatne a dávaj ich do vývaru až pred ohrievaním. Návod, ako urobiť fitness vývar
- Nutričné hodnoty sú uvedené na verzii s maslom a obyčajnou strúhankou.
Komentáre