Ingrediencie na fit pečeň na jablkách a majoránke
- 500 g pečene podľa preferencie (kuracia, hovädzia, bravčová ai.)
- 1/2 cibuľa (25 g)
- 1 strúčik cesnaku (5 g)
- 50 ml bieleho suchého vína
- 1 jablko (100 g)
- 1 lyžička sušené majoránky (alebo čerstvé)
- 200 ml nízkotučného mlieka
- 1 lyžica ryžové krupičky (10 g), príp. celozrnnej múky
- soľ
- korenie
- 1 lyžička repkového oleja (3 g)
Postup receptu – ako uvariť zdravú pečeň na jablkách
- Pečeň očisti od tuku, umy a osuš papierovou utierkou. Jablko nakrájaj na drobné kocky. Cibuľu nakrájaj najemno, cesnak prelisuj alebo nasekej nadrobno. Mlieko zmiešaj s ryžovou krupicou.
- Pečeň osmaž na troške repkového oleja cca 2 – 3 minúty z jednej strany, akonáhle začnú „poskakovať“, otoč ich (každý kúsok zvlášť), osiel a okore az druhej strany opekaj ďalšie 2 – 3 minúty. Vo vnútri musí zostať trochu ružová.
- Než sa pečeň opečú z druhej strany, posuň ich ku kraju panvičky a na druhej časti panvičky opeč cesnak a cibuľu.
- Akonáhle je pečeň hotová, vytiahni ju z panvičky pomocou lyžice a daj odpočívať na tanierik.
- K cesnaku a cibuli pridaj jablká, chvíľu orestuj a zalej vínom.
- Akonáhle sa víno odparí, zahusti mliekom s krupicou, za stáleho miešania chvíľku prevar a pridaj majoránku. Omáčka by mala postupne zhustnúť. Hustotu riaď množstvom mlieka a krupičky. Ak je omáčka veľmi hustá, prilej trošku mlieka. Ak veľmi riedka, prilej trochu mlieka s rozmiešanou krupičkou.
- Vráť pečeň do panvice a ešte krátko prehrej. Ochutnaj a prípadne dochuť soľou a korením.
- Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru.
- Nutričné hodnoty sú uvedené na kuraciu pečeň bez prílohy.
- Celková hmotnosť je cca 850 g, 1 porcia – 170 g.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre