Ingrediencie na fit pečeň na zemiakové perine
- 500 g kuracej alebo morčacej pečene
- 1 kg zemiakov (varný typ C)
- 100 g šampiňónov
- 150 ml cmar (1 %)
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 4 strúčiky cesnaku (15 g)
- 1 lyžica majoránky
- 1 lyžica petržlenu (sušené alebo čerstvé)
- 1 lyžička sladkej mletej červenej papriky (3 g)
- 1 ½ lyžičky soli
- 1 lyžička korenia
Postup receptu – ako urobiť zdravú pečeň na zemiakovej placke
- Olúp cesnak. Pečeň umy a očisti od tuku. Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky.
- Olúpej zemiaky a nastrúhaj ich na strúhadle nahrubo.
- Zemiaky osol (1 lyžička), okore, pridaj majorán, petržlen a cesnak a dobre premiešaj.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Vajcia rozmiešaj s cmarom a pridaj ½ lyžičky soli.
- Zapekaciu misu o rozmere 28 × 18 cm vystel papierom na pečenie. Môžeš použiť aj väčší, výsledok bude nižší.
- Zo zemiakov zlej vodu a daj ich na dno pekáča.
- Potom naskladaj pečeň, šampiňóny a zalej vaječnou zmesou.
- Nakoniec posypaj červenou paprikou a peči 40 minút na 180 °C.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky
- Uprednostňuj bio pečeň z domáceho chovu od prevereného dodávateľa, kde nekŕmia zvieratá rastovými hormónmi (tie totiž prechádzajú cez pečeň).
- Ak chceš ešte viac bielkovín, môžeš pred pečením pridať hore nahrubo nastrúhané syrečky. V tomto prípade ale uber na soli, pretože syrečky sú slané.
- Pretože je cesnak ťažký do žalúdka, odporúčam toto jedlo až po tréningu. Môžeš cesnak vynechať, ale nebude to úplne ono.
Komentáre
Tak toto papaniečko vyzerá teda luxusne. Cez víkend vyskúšam 🙂
Vďaka veľmi pochvale a budem rada za info, ako sa to podarilo 😉