Mango je tropické ovocie, ktoré je bohatým zdrojom vitamínov A, C, beta karoténu, draslíka a vlákniny. Obsahuje málo tuku a sodíka. Plody sú rôzne farby, veľkosti aj tvaru. Môžu vážiť až 2 kg. Okrem priamej konzumácie sa hodí aj do dezertov a ako príloha k mäsám a omáčkam.
Najrýchlejší spôsob, ako olúpať mango
- Najskôr zakroj do manga uprostred a obkroj ho okolo plochej kôstky z oboch strán.
- Potom ho rozrež na menšie kúsky a buď lyžicou vykroj dužinu tesne pri šupke alebo použi pohár, viď video.
Aby mango bolo sladké, musí byť zrelé, tzn. mäkké. Keď ho kúpiš v obchode tvrdé, nechaj ho na linke 2 – 3 dni dozrieť.
Ďalšie spôsoby, ako spracovať mango
- Do manga zarež nožom pri strede okolo kôstky z oboch strán, odkrojíš tak dve časti a tretiu časť s kôstkou, tú nevyhadzuj.
- Dužinu z jednej polovica manga môžeš rozkrájať nožom pozdĺžne a priečne. Keď ho potom roztiahneš, vznikne efektný ježko. Potom človek ide a len si kúsok vezme.
- Ďalšia možnosť je, že šupku z manga odkrájaš nožom.
- Časť z kôstkou tiež spracuj – nožom odkrájaje šupku a potom okolo kôstky odkrájaj aj dužinu.
Komentáre