Ingrediencie na fitness mangový cheesecake
Korpus na cheesecake
- 60 g mandlí (alebo iných orechov)
- 70 g datlové pasty alebo datlí
- 20 g strúhaného kokosu
- 40 g ovsených vločiek
- 50 – 100 ml vody
- kokosový olej na vymazanie formy (2 g)
Mangová vrstva
- 500 g odtučneného tvarohu (vo vaničke alebo v alobale, z alobalu bude cheesecake tuhší)
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 250 g manga
Pudingová vrstva
- 200 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
- 300 ml vody
- 40 g karamelový puding bez cukru
- 50 g prírodného sladidla bez kalórií
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť zdravý mangový cheesecake bez cukru
- Datlovú pastu alebo datle, ak sú tvrdé, namoč cez noc vo vode (v chladničke) a potom z nich zlej vodu.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Okrúhlu formu ideálne silikónovú so skleneným dnom s priemerom 23 cm vymaž kokosovým olejom.
- Rozmixuj všetky ingrediencie na korpus pomocou mixéra so sekáčikom. Vodu pridávaj postupne podľa konzistencie, tu záleží na tom, či si datle alebo pastu namáčala, potom bude stačiť vody menej alebo aj žiadna. Vzniknutú hmotu rozprestri na dno formy.
- Olúpej mango (návod tu), 250 g rozmixuj v mixéri so sekáčikom, zmiešaj s tvarohom a vajcami a vylej na korpus.
- Peč 40 minút na 180 °C.
- Medzitým priprav puding. Zmiešaj mlieko s vodou, tretinu oddeľ a vmiešaj do nej puding. Zvyšné dve tretiny priveď v malom hrnci do varu a potom za stáleho miešania vlej zmes s pudingom. Chvíľu povar, odstav z ohňa, oslaď sladidlom, ochutnaj a prípadne prislaď.
- Hotový puding nalej na upečenú a mierne vychladenú tortu, nechaj vychladnúť a daj stuhnúť do chladničky. Ja nechávam cez noc.
- Miesto pudingu môžeš dať aj želatínu, ktorú uvaríš podľa návodu, a primiešaš do nej rozmixované mango. Ja som použila pol vrecka želatíny a asi 100 g manga. Prečítaj si keď môj veľký návod, ako na želatínu.
- Hore som ozdobila mangom, ktoré nie je započítané do nutričných hodnôt. Video, ako urobiť ozdobu z manga, nájdeš tiež v návode na olúpanie manga.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre
Torta vyskúšaná a je luxusná… len navrch som urobila namiesto pudingu mangovú želatínu (rozmixovala som mango a pridala jednu práškovú želatínu Dr. Oetker). Veľmi ďakujem za recept.
Tortu som skúšala prvýkrát a tvaroh mi nejako nestuhol, neviem, kde sa stala chyba. Inak celkovo chuťovo výborný. Ja som ho robila na vrchu so zelatinou a mangom
Ahoj Miluško, vďaka za otesovanie aj spätnú väzbu. Je možné, že tvaroh bol redší, tj obsahoval viac vody. V tomto prípade by som to skúsila asi piecť dlhšie.