Ingrediencie na zdravé tuniakové prsty

Cesto

  • 185 g hlúbov z brokolice
  • 142 g tuniaka vo vlastnej šťave (80 g zbaveného šťavy)
  • 1 ks vajcia S (40 g)
  • 70 g strúhaného syra do 30 % t.v.s. (napr. eidam alebo mozzarella light)
  • 50 g sterilizované alebo mrazené kukurice
  • 80 g celozrnná pšeničná múka
  • 1 lyžička soli (5 g)
  • trošku korenia

Ostatné

Fitness tuniakové prsty - recept Bajola

Postup receptu na fitness tuniakové prsty

  1. Koštály z brokolice umy, nakrájaj na menšie kúsky a rozmixuj dohladka v mixéra so sekáčikom.
  2. Tuniaka dobre vytlačte cez sitko, rovnako tak kukuricu, pokiaľ bola zmrazená a je vodnatá.
  3. Všetky ingrediencie na cesto zmiešaj a dobre prepracuj na kompaktné mierne lepivé cesto. Múku pridávaj do cesta postupne, môže ju byť potreba menej aj viac. Nedávaj ale múky zbytočne veľa, prsty by potom boli zbytočne tuhé.
  4. Z cesta vytvaruj cca 12 šulánkov, ktoré obal v strúhanke.
  5. Horkovzdušnú fritézu vystriekaj troškou oleja v spreji, naskladaj do nej obalené prsty, znovu postriekaj troškou oleja a smaž 15 – 20 minút na 180. Priebežne kontroluj.
  6. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  7. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Tuniakové rybie prsty - teplovzdušná fritézaFit tuniakové prsty - recept BajolaZdravé rybie prsty - teplovzdušná fritéza

Poznámky k receptu na fit tuniakové prsty

  • Ak chceš znížiť množstvo kalórií, môžeš kukuricu vynechať.
  • Miesto tvaru prstov, môžeš skúsiť aj guličky alebo placky.
  • Ak nemáš celozrnnú alebo kukuričnú strúhanku, rozomeľ cornflakes v mixéri so sekáčikom.
  • Prsty môžeš prípadne upiecť aj v rúre, ale bude to asi trvať o niečo dlhšie a nebudú chutiť rovnako ako z teplovzdušnej fritézy.
  • Odporúčam servírovať s troškou domácej fitness tatárskej omáčky. Recept nájdeš v kuchárke Fit bez diét.
  • Najlepšie sú hneď po usmažení. Pokiaľ ich hneď nespotrebuješ, vždy ich pred konzumáciou znova ohreje v teplovzdušnej fritéze cca 3 – 5 minút na 160 °C, je tam na to špeciálna funkcia (reheat). Budú zase chutiť skoro ako čerstvé.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené na eidam 30% a kukuričné lupienky, bez omáčky.