Ingrediencie na zdravú tuniakovú pizzu

Cesto

Ostatné ingrediencie

  • 4 lyžice kečupu (40 g)
  • 1 veľká paradajka (80 g)
  • 200 g listového špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g šampiňónov
  • 2 ks vajcia M (100 g)
  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (80 g)
  • 125 g mozzarella svetlo
  • repkový olej (2 g)
  • oregáno, bazalka
  • soľ, korenie
Tuniaková fitness pizza - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravú pizzu s tuniakom

  1. Vajcia uvar natvrdo podľa tohto návodu.
  2. Cesnak olúpte. Umyté paradajka, šampiňóny a mozzarellu nakrájaj na tenké plátky.
  3. Šampiňóny osmaž na troške oleja do polomäkka. Medzitým osiel.
  4. V rovnakej panvici podus špenát, osol, okore a pridaj prelisovaný cesnak.
  5. Všetky suroviny na cesto zmiešaj a dobre prepracuj na cesto.
  6. Cesto rozdeľ na dve časti a vyvaľkaj na pomúčenej doske.
  7. Rozohrej rúru na 180 °C.
  8. Prenes cesto na papier na pečenie a prípadne orež doguľata podľa veľkého taniera. Zo zvyšného cesta môžeš urobiť ešte jednu menšiu pizzu.
  9. Na vyváľané cesto daj cca 2 lyžice kečupu a potom rovnomerne naskladaj všetky pripravené ingrediencie.
  10. Nakoniec posyp oregánom a bazalkou.
  11. Peč 10 – 15 minút na 180 ° C. a stráž, aby sa cesto nespálilo.
  12. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Poznámky

  • Ak použiješ tuniaka v olivovom oleji, môžeš namiesto kečupu potrieť pizzu týmto olejom.
  • Ak použiješ mrazený špenát, odporúčam ho nechať vopred rozmraziť a vytlačiť z neho po podusení prebytočnú vodu.