Ingrediencie na zdravú tuniakovú pizzu
Cesto
- 100 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 140 g celozrnná pšeničná múka
- štipka soli
Ostatné ingrediencie
- 4 lyžice kečupu (40 g)
- 1 veľká paradajka (80 g)
- 200 g listového špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g šampiňónov
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (80 g)
- 125 g mozzarella svetlo
- repkový olej (2 g)
- oregáno, bazalka
- soľ, korenie
Postup receptu – ako urobiť zdravú pizzu s tuniakom
- Vajcia uvar natvrdo podľa tohto návodu.
- Cesnak olúpte. Umyté paradajka, šampiňóny a mozzarellu nakrájaj na tenké plátky.
- Šampiňóny osmaž na troške oleja do polomäkka. Medzitým osiel.
- V rovnakej panvici podus špenát, osol, okore a pridaj prelisovaný cesnak.
- Všetky suroviny na cesto zmiešaj a dobre prepracuj na cesto.
- Cesto rozdeľ na dve časti a vyvaľkaj na pomúčenej doske.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Prenes cesto na papier na pečenie a prípadne orež doguľata podľa veľkého taniera. Zo zvyšného cesta môžeš urobiť ešte jednu menšiu pizzu.
- Na vyváľané cesto daj cca 2 lyžice kečupu a potom rovnomerne naskladaj všetky pripravené ingrediencie.
- Nakoniec posyp oregánom a bazalkou.
- Peč 10 – 15 minút na 180 ° C. a stráž, aby sa cesto nespálilo.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky
- Ak použiješ tuniaka v olivovom oleji, môžeš namiesto kečupu potrieť pizzu týmto olejom.
- Ak použiješ mrazený špenát, odporúčam ho nechať vopred rozmraziť a vytlačiť z neho po podusení prebytočnú vodu.
Komentáre
na tomto pizza ceste úplne ujíždím – stačí len obmeniť ingrediencie a pizza je zakaždým iná …. a napriek tomu rovnako skvelá 🙂 Pár zdravých variácií pizza ciest som vyskúšala ale vždy boli tuhé a nedobré – ale toto je naozaj bomba! 🙂
Tak to som rada 👍 Diky za testovanie, pochvalu aj komentar 😉