Ingrediencia na zdravú tekvicovú mrkvovú bábovku
- 150 g tekvica Hokaido
- 70 g očistené mrkvy
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 75 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
- 100 g sladidlá bez kalórií
- 100 g celozrnná pšeničná múka
- 5 g kypriaceho prášku (1 lyžička)
- 50 g vlašských orechov
- 40 g hrozienok (sultánok) bez cukru alebo goji
- citrónová kôra z polovice citróna
- 10 g kokosového oleja (1 lyžica)
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako urobiť fit bábovku z mrkvy a tekvice bez cukru
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Tekvicu umy, mrkva zbav šupky a spoločne nastrúhaj alebo rozmixuj. Používam sekáčik.
- Orechy pomiel. Návod, ako nalúskať orechy bez luskáčika
- Zmiešaj zvlášť mokré a suché ingrediencie, potom dohromady a nakoniec pridaj rozpustený kokosový olej.
- Daj do menšej silikónovej formy na bábovku a peč 60 minút. Otestuj zapichnutím špajle, či sa cesto na špajli nelepí.
- Pred servírovaním môžeš ešte poliať čakankovým sirupom a posypať orechy.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu
- Miesto mrkvy môžeš použiť tekvicu.
- Kalorickú hodnotu znížiš, ak vynecháš kokosový olej a hrozienka.
- Ak použiješ väčšiu formu (priemer 23 cm zhora), odporúčam urobiť z dvojitej dávky, bábovka bude vyššia.
Komentáre