Ingrediencie na fit bublaninu s ovocím

Zdravá čerešňová bublanina - recept Bajola

Video recept – ako na fitness bublaninu z kefíru a jahôd

Postup receptu – ako upiecť zdravú bublaninu bez cukru

  1. Vajcia a kefír vytiahni aspoň 30 minút vopred z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu.
  2. Ovocie umy a prípadne vykôstni a nakrájaj.
  3. Rozohrej rúru na 180 °C.
  4. V jednej miske zmiešaj vajcia a kefír, v druhej miske múku, proteín a kypriaci prášok a potom suché ingrediencie vsyp do mokrých a poriadne vymiešaj dohladka. Múku, proteín a kypriaci prášok odporúčam preosiať cez jemné sitko.
  5. Cesto nalej do formy ideálne silikónové s priemerom 22 cm, ale môže byť aj menšia, bublanina potom bude vyššia. Iný typ formy vystel papierom na pečenie.
  6. Do cesta rozprestri ovocie, lepšie je viac ako menej, pretože ovocie bublaninu aj osladí.
  7. Peč 30 minút na 180 ° C, ale záleží na výške cesta. V menšej forme bude treba piecť o niečo dlhšie.
  8. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Kefírová fit bublanina bez cukru - foto postupFitness čerešňová bublanina z kefíru - zdravý recept BajolaZdravá bublanina bez cukru - fit recept

Poznámky k receptu na nízkotučnú bublaninu s ovocím

  • Môžeš použiť čerstvé ovocie rôzneho druhu, z mrazeného alebo kompótovaného ovocia som kefírovú bublaninu zatiaľ neskúšala, ale pretože obsahujú viac vody, zrejme by som ubrala trochu kefíru. Najčastejšie sa pečie bublanina jahodová, čerešňová a marhuľová, ale dobrá je aj ríbezľová, slivková, čučoriedková, malinová, černicová alebo egrešová.
  • Čerešne ani višne netreba vykôstkovať, bolo by to zbytočne pracné, akurát sa na kôstky musia dávať pri jedle pozor a vypľuvať ich.
  • Možno urobiť aj čokoládovú verziu, stačí použiť ovsenú múku čokoládovú, čokoládový proteín a prípadne pridať 1 – 2 lyžičky holandského kakaa.
  • Forma môže byť guľatá alebo aj štvorcová, menšia či väčšia. Pokiaľ použiješ väčšiu, urob dávku 1,5× väčšiu alebo dvojitú. Potom bude ale treba piecť o 15 – 30 minút dlhšie. Vo videu som urobila dvojitú dávku do štvorcovej formy s rozmerom 22 cm a pekla som 1 hodinu. Na fotkách som použila štvorcovú formu o rozmere 22 cm, ale v základnom množstve, takže bublanina je nižšia. Posledná fotka je zo základného množstva v guľatej forme s priemerom 22 cm.
  • Hore som na ozdobu posypala prírodným práškovým sladidlom bez kalórií.
  • Ovsovú múku vanilkovú možno nahradiť buď obyčajnou ovsenou múkou alebo ovsenými vločkami rozmixovanými veľmi najemno, odporúčam Nutribullet. V oboch prípadoch bude asi treba cesto ešte prisladiť, pretože vanilková ovsená múka už je ideálne osladená a ochutená.
  • Proteín je možné nahradiť ovsenou múkou buď tou ochutenou alebo obyčajnou a sladidlom bez kalórií, ale ochudobníš sa o bielkoviny.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené na verzii s proteínom.
  • Nutričné hodnoty na 100 g: 122 kcal / 8 g B/ 15 g S / 6 g S / 3 g T / 2 g V.