Ingrediencie na fit čučoriedkový cheesecake bez cukru
Korpus
- 200 g celozrnných sušienok bez cukru
- 20 – 50 ml nízkotučného mlieka (0,5%)
Horná vrstva
- 60 g proteínová biela čokoláda bez cukru
- 50 g čučoriedok na ozdobu
Krém
- 400 g odtučneného tvarohu (vo vaničke) alebo gréckeho jogurtu 0%
- 150 g krémového syra light (Goldessa – Lidl)
- 3 ks vajcia M (150 g)
- 15 g vanilkového proteínu
- 15 g bramborového škrobu
- 20 g ovsenej múky
- 450 g čučoriedok
- štipka soli
- prírodné sladidlo bez kalórií
Mrkni na môj veľký test celozrnných sušienok a zisti, ktoré sú najlepšie na fit desiatu a ktoré na cheesecake 😉
Postup receptu – ako urobiť zdravý čučoriedkový cheesecake
- Sušenky rozmixuj v mixéri so sekáčikom najemno. Po troškách pridávaj mlieko tak, aby sušienky držali po stlačení pri sebe, ale neboli veľmi mokré.
- Hmotu daj na dno okrúhle formy ideálne silikónové so skleneným dnom s priemerom 22 cm a utlač, môžeš použiť dno hrnčeka. Ak by bola veľmi lepivá, posypaj troškou ovsenej múky.
- Čučoriedky dobre rozmixuj dohladka v mixéri so sekáčikom.
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Pomocou ručného šlahača rozmixuj tvaroh s krémovým syrom, potom postupne zašľahávaj vajcia, múku, škrob, proteín a štipku soli. Nakoniec vmixuj rozmixované čučoriedky tak, aby bola hmota celá zafarbená. Ochutnaj a podľa chuti prislaď sladidlom bez kalórií.
- Krém nalej na korpus a peč 60 – 80 minút na 180 °C. Po upečení nechaj vychladnúť.
- Rozpusť bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre na veľmi nízky výkon, nalej ju na korpus a ozdôb čučoriedkami.
- Nechaj odležať v chladničke cez noc, čučoriedková hmota sa kompletne spojí a fialová.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky k receptu na fit čučoriedkový cheesecake
- Dĺžka pečenia záleží na veľkosti formy a výkonu rúry. Keď siahneš prstom doprostred cheesecaku, nesmie cesto zostať na prste.
- Rozpustenie čokolády môže trvať, priebežne ju vyťahujem a premiešavaj a dávaj pozor, nech sa nespáli. Ak by nešla rozpustiť, pridaj trošku kokosového oleja.
- Krájaj nožom namočeným v horúcej vode, inak sa čokoláda poláme.
Komentáre