Ingrediencie na fit čučoriedkový cheesecake bez cukru

Korpus

Horná vrstva

Krém

  • 400 g odtučneného tvarohu (vo vaničke) alebo gréckeho jogurtu 0%
  • 150 g krémového syra light (Goldessa – Lidl)
  • 3 ks vajcia M (150 g)
  • 15 g vanilkového proteínu
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 20 g ovsenej múky
  • 450 g čučoriedok
  • štipka soli
  • sladidlo bez kalórií
Fitness čučoriedkový koláč cheesecake - zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravý čučoriedkový cheesecake

  1. Sušenky rozmixuj v mixéri so sekáčikom najemno. Po troškách pridávaj mlieko tak, aby sušienky držali po stlačení pri sebe, ale neboli veľmi mokré.
  2. Hmotu daj na dno okrúhle formy ideálne silikónové so skleneným dnom s priemerom 22 cm a utlač, môžeš použiť dno hrnčeka. Ak by bola veľmi lepivá, posypaj troškou ovsenej múky.
  3. Čučoriedky dobre rozmixuj dohladka v mixéri so sekáčikom.
  4. Predohrej rúru na 180 °C.
  5. Pomocou ručného šlahača rozmixuj tvaroh s krémovým syrom, potom postupne zašľahávaj vajcia, múku, škrob, proteín a štipku soli. Nakoniec vmixuj rozmixované čučoriedky tak, aby bola hmota celá zafarbená. Ochutnaj a podľa chuti prislaď sladidlom bez kalórií.
  6. Krém nalej na korpus a peč 60 – 80 minút na 180 °C. Po upečení nechaj vychladnúť.
  7. Rozpusť bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre na veľmi nízky výkon, nalej ju na korpus a ozdôb čučoriedkami.
  8. Nechaj odležať v chladničke cez noc, čučoriedková hmota sa kompletne spojí a fialová.
  9. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  10. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fitness čučoriedkový koláč cheesecake - zdravý recept BajolaFitness čučoriedkový koláč cheesecake - zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Dĺžka pečenia záleží na veľkosti formy a výkonu rúry. Keď siahneš prstom doprostred cheesecaku, nesmie cesto zostať na prste.
  • Rozpustenie čokolády môže trvať, priebežne ju vyťahujem a premiešavaj a dávaj pozor, nech sa nespáli. Ak by nešla rozpustiť, pridaj trošku kokosového oleja.
  • Krájaj nožom namočeným v horúcej vode, inak sa čokoláda poláme.