Ingrediencie na domácu bielu čokoládu bez cukru
- 50 g kakaového masla
- 30 g proteínového prášku biela čokoláda
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup – ako urobiť domácu bielu čokoládu bez cukru
- Kakaové maslo daj do malej keramickej mištičky a rozpusť v mikrovlnnej rúre cca 1 minútu. Sleduj, nech sa nespáli.
- Potom ho poriadne rozmiešaj, pridaj proteín, štipku soli a vanilkový extrakt.
- Znovu poriadne rozmiešaj a buď priamo použi, na čo potrebuješ, alebo nalej do silikónovej formy na čokoládu a daj stuhnúť do mrazničky. Potom môžeš vždy podľa potreby vytiahnuť a použiť.
- Skladuj v mrazničke.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu
- Túto proteínovú čokoládu neodporúčam jesť samostatne, ale používať napríklad na zdobenie tort, jahôd v čokoláde alebo iných dezertov, pretože proteín sa dosť lepí na zuby. Ak ju však zakomponuješ do dezertu, lepivosť sa vytratí.
Komentáre