Ingrediencie na zdravé cuketové rizoto
Rizoto
- 250 g ryža vhodná na rizoto (ideálne Arborio, príp. guľatozrnná)
- 400 g cuketa
- 200 ml bieleho vína
- 1,5 l hovädzieho vývaru
- 125 g mozarelly light
- 2 strúčiky cesnaku (12 g)
- soľ
- korenie
- repkový olej v spreji (5 ml)
Mäso
- 200 g kuracích alebo morčacích pŕs
- soľ
- korenie
- repkový olej (3 ml)
Postup receptu – ako uvariť zdravé cuketové rizoto
- Mäso umy, očisti od tuku a nakrájaj na malé kúsky. Osol, okoreňu a orestuj na troške oleja.
- Cesnak olúpte. Cuketu zbav šupky, postrúhaj najemno a osol. Akonáhle pustí vodu, tak ju zlej.
- Na troške oleja speň cesnak, pridaj ryžu a nechaj chvíľu opražiť. Ak nali víno a až sa vsiakne, postupne prilievaj vývar, vždy po jednej naberačke. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridaj ďalšiu naberačku. Stále miešaj. Pozor, nesol, vývar už je pravdepodobne slaný dosť.
- Asi po 7 minútach pridaj cuketu.
- Po ďalších 10 minútach pridaj mäso do panvice a všetko premiešaj.
- Akonáhle je ryža skoro hotová (musíš ju ochutnať), odstav z platne, pridaj mäso a syr a priklopené nechaj 5 minút odstáť.
- Ochutnaj a podľa chuti prípadne dosol.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre