Ingrediencie na zdravé hubové rizoto s pečeňou
- 200 g ryža na rizoto (ideálne Arborio, prípadne guľatozná)
- 2 strúčiky cesnaku (6 g)
- 200 ml bieleho vína
- 750 ml kuracieho vývaru
- 400 g kuracej pečene
- 200 g šampiňónov
- 125 g nízkotučného syra (napr. mozarella, 30% Eidam)
- soľ
- korenie
- repkový olej v spreji (5 ml)
Postup receptu – ako uvariť zdravé hubové rizoto
- Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky. Cesnak olúpaj a nakrájaj nadrobno. Pečeň očisti. Syr nastrúhaj.
- Na panvici orestuj na troške oleja šampiňóny.
- Daj je bokom a na troške oleja opeč sprudka pečeň z oboch strán. Pozor, nesol. Keď sú hotové, nakrájaj ich na menšie kúsky, osol a okore.
- Potom speň na troške oleja cesnak, pridaj ryžu a nechaj chvíľu opražiť. Pozor, nesol, vývar už je pravdepodobne dosť slaný.
- Pak nali víno a až sa vsiakne, postupne prilievaj vývar. Stále miešaj.
- Asi po 7 minútach pridaj šampiňóny a po ďalších 10 minútach pridaj pečeň.
- Akonáhle je ryža skoro hotová (musíš ochutnať), odstav z platne a vmiešaj syr.
- Priklop a nechaj 5 minút odstáť.
- Ochutnaj a prípadne dosol.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre