Ingrediencie na zdravú bábiku so sušenými paradajkami
- 700 g bravčové bábiky
- pár lístkov čerstvého špenátu alebo iného šalátu
- 70 g sušených paradajok v olivovom oleji
- 50 ml olivového oleja zo sušených paradajok
- 3 strúčiky cesnaku (15 g)
- mletá paprika
- soľ, korenie
- cherry paradajky a cuketa (voliteľné)

Postup receptu – ako urobiť zdravú bábiku so sušenými paradajkami
- Bábiku zbav tuku, umy a pozdĺžne rozkroj tak, aby po odklopení vznikol väčší rovnomerný rezeň. Ja som ju ešte predtým prepolila, aby nebola taká dlhá.
- Sušené paradajky nakrájaj nadrobno, cesnak olúpaj a prelistuj. Na fotke som ho len nasekala, ale prelisovaný bude asi lepší.
- Potom bábiku z vnútornej strany osol a okore, naskladaj lístky špenátu, doprostred daj opasok sušených paradajok a cesnak.
- Panenku dobre zrúľuj a upevni špáradlami alebo ihlami.
- Závitky naskladaj do misky a zalej ich olivovým olejom zo sušených paradajok. Nechaj v chladničke marinovať cez noc, ale ak sa ponáhľaš, môžeš rovno upiecť.
- Predohrej rúrou na 200 °C.
- Panienku vytiahni z marinády a posypaj ju červenou paprikou, ktorá urobí tmavšiu krustu (na fotke som na to zabudla).
- Potom bábiku sprudka opeč aj s marinádou na panvici zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo a vo vnútri zostalo šťavnaté. Stačí chvíľka.
- Na plech alebo do pekáča vystlaného papierom na pečenie daj opečené mäso a zalej výpekom, ak nejaký vznikol. Starostlivosť cca 15 minút na 200 °C. Pozor, nech bábiku nepečieš veľmi dlho, bola by vysušená. Vnútorná teplota by mala byť cca 63 °C.
- Potom vytiahni z rúry, nechaj ešte aspoň 5 minút odpočinúť a nakrájaj na plátky.
- Medzitým si môžeš na troške olivového oleja zo sušených paradajok opiecť cherry paradajky rozpolené na polovice a plátky cukety.
- Podávaj s nadrobno nakrájanými zemiakmi upečenými aj so šupkou so soľou a tymianom ak tomu opečené cherry paradajky a cuketu.
- Nutričné hodnoty sú uvedené iba na bábiku bez prílohy a zeleniny.
- 🎄 Chceš 12 receptov na fitness vianočné pečivo? 👉 Získať e-kuchárku zadarmo
Komentáre
vynikajúce, tak dlho sme si pochutnali. Navyše zeleninu i zemiaky robím v horúcom vzduche, paráda, ďakujem za recept 🙂
Super, vďaka za otestovanie aj komentár, to som rada, že chutilo 👍