Ingrediencie na fitness granolu bez cukru

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno

Ovsené vločky, orechy, banán, proteín, čakankový sirup, kakao, čokoláda, gojiGranola fitness zdravý recept Bajola

Video – jak upiecť domácu fit granolu

Postup receptu – ako urobiť zdravú nízkotučnú granolu

  1. Rúru predhrej na 160 °C.
  2. Banán roztlač vidličkou a dobre rozmiešaj.
  3. Zmiešaj ovsené vločky, proteín, kakao, štipku soli a pridaj roztlačený banán a čakankový sirup. Poriadne premiešaj.
  4. Vystel plech s rozmerom 26 × 38 cm papierom na pečenie a ovsenú hmotu naň rozprestri tak, aby vznikla čo najtenšia vrstva.
  5. Peč 20 minút na 160 °C, potom vytiahni, dobre premiešaj a daj piecť na ďalších 10 – 20 minút. Kontroluj, aby sa granola nespálila.
  6. Po dopečení nechaj granolu vychladnúť, znovu poriadne rozdeľ na menšie časti a vmiešaj nasekanú vysokopercentnú čokoládu, nasekané orechy a goji.
  7. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  8. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Granola postup receptu BajolaFitness granola čokoládová - zdravý recept Bajola

Poznámky k recepty na zdravú domácu granolu bez pridaného cukru

  • Všeobecne môžeš do granoly dať ingrediencie podľa vlastnej preferencie, ale je potrebné, aby tam bolo niečo tekuté, čo ich spojí.
  • Čakankový sirup je možné vynechať, granola nie je potom tak „spečená“.
  • Ak po prvom upečení nejde granola jednoducho premiešať, použi ostrejší tvrdší nástroj, ktorým ju rozdeľ na malé časti (napr. kovovú kuchársku špachtľu alebo kovovú obracačku) .
  • Orechy odporúčam dať až po upečení granoly, pretože by mohli pečením zhorknúť. Pokiaľ chceš lepšie kontrolovať množstvo tuku, tak ich tam nevmiešavaj vôbec a pridávaj si orechy do granoly až zvlášť pred jedením.
  • Odporúčam jesť s bielym gréckym jogurtom alebo tvarohom zriedeným vodou, mletým ľanovým semienkom, ovocím a prípadne dosladiť čakankovým sirupom.
  • Odporúčam urobiť rovno dvojitú dávku.
  • Skladuj v suchu v uzavretej nádobe, ideálne sklenenej alebo papierovej. Vydrží minimálne 14 dní.
  • Celá dávka je cca 500 g, jedna porcia je 50 g.