Ingrediencie na fitness granolu

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno

Ovsené vločky, orechy, banán, proteín, čakankový sirup, kakao, čokoláda, gojiGranola fitness zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravú granolu

  1. Rúru predhrej na 160 °C.
  2. Banán roztlačte vidličkou a dobre rozmiešajte.
  3. Zmiešaj ovsené vločky, proteín, kakao, štipku soli a pridaj roztlačený banán a čakankový sirup. Poriadne premiešaj.
  4. Vystel plech s rozmerom 26 × 38 cm papierom na pečenie a ovsenú hmotu naň rozprestri tak, aby vznikla čo najtenšia vrstva.
  5. Peč 20 minút na 160 °C, potom vytiahni, dobre premiešaj a daj piecť na ďalších 10 – 20 minút. Kontroluj, aby sa granola nespálila.
  6. Po dopečení nechaj granolu vychladnúť, znovu poriadne rozdeľ na menšie časti a vmiešaj nasekanú vysokopercentnú čokoládu, nasekané orechy a goji.
  7. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  8. 🎄 Chceš 12 receptov na fitness vianočné pečivo? 👉 Získať e-kuchárku zadarmo

Granola postup receptu BajolaFitness granola čokoládová - zdravý recept Bajola

Poznámky k recepty na zdravú domácu granolu bez pridaného cukru

  • Všeobecne môžeš do granoly dať ingrediencie podľa vlastnej preferencie, ale je potrebné, aby tam bolo niečo tekuté, čo ich spojí.
  • Čakankový sirup je možné vynechať, granola nie je potom tak „spečená“.
  • Ak po prvom upečení nejde granola jednoducho premiešať, použi ostrejší tvrdší nástroj, ktorým ju rozdeľ na malé časti (napr. kovovú kuchársku špachtľu alebo kovovú obracačku) .
  • Orechy odporúčam dať až po upečení granoly, pretože by mohli pečením zhorknúť. Pokiaľ chceš lepšie kontrolovať množstvo tuku, tak ich tam nevmiešavaj vôbec a pridávaj si orechy do granoly až zvlášť pred jedením.
  • Odporúčam jesť s bielym gréckym jogurtom alebo tvarohom zriedeným vodou, mletým ľanovým semienkom, ovocím a prípadne dosladiť čakankovým sirupom.
  • Odporúčam urobiť rovno dvojitú dávku.
  • Skladuj v suchu v uzavretej nádobe, ideálne papierové. Vydrží minimálne 14 dní.
  • Celá dávka je cca 500 g, jedna porcia je 50 g.