Ingrediencie na fit hamburgerové jednohubky
Cesto
- 185 g celozrnného toastového chleba
- 180 g čerstvého špenátu
- 70 g mozarelly light
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 1 lyžička soli (5 g)
- ½ lyžičky korenia (2 g)
Burgery
- 400 g mletého hovädzieho mäsa nad 90 % mäsa
- 2 strúčiky cesnaku (10 g)
- 1 lyžička nízkotučná horčica (15 g)
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
Postup receptu – ako urobiť hamburgerové jednohubky
- Špenát umy a podus na troške oleja do zmäknutia zhruba 5 minút. Nechaj vychladnúť a vytlač z neho vodu.
- Predohrej rúru na 180 °C.
- Toastový chlieb rozmixuj v mixéra so sekáčikom na čo najjemnejšie a mozarellu postrúhaj najemno.
- Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto a poriadne prepracuj. Cesto by sa nemalo lepiť, ak sa lepí, pridaj viac toastového chleba, prípadne celozrnnú múku.
- Z cesta buď vyvaľaj malé guličky a poskladaj ich na papierom na pečenie vystlaný plech (po upečení ich rozrežeš) alebo rozprostri cesto na plech vcelku a po upečení z neho vykrájaš kolieska.
- Špenátové guličky peč 20 – 25 minút na 180 ° C, cesto vcelku asi bude vyžadovať o pár minút dlhšie. Otestuj zapichnutím špajle, či sa cesto na špajli nelepí.
- Medzitým zmiešaj všetky ingrediencie na burgre, poriadne hmotu prepracuj a vyváľaj v ruke malé guličky zhruba s priemerom 4 cm. Tie naskladaj na papierom na pečenie vystlaný plech a pritlač ich k papieru, aby z nich boli malé burgre. Daj piecť do rúry 15 – 20 minút na 180 °C. Alebo môžeš použiť teplovzdušnú fritézu – zmaž postupne vo várkach na 180 °C cca 7 minút (priebežne kontroluj, čas môže byť kratší aj dlhší).
- Hotové guličky z cesta rozkroj nožom horizontálne napoly alebo z hotového cesta vykraj kolieska s priemerom 5 cm. Môžeš použiť aj štamprľu.
- Nakoniec daj mäsové guličky na špenátové kolieska a prepichni špáradlom.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu
- Dávaj pozor, aby boli mäsové guličky a špenátové kolieska zhruba rovnako veľké. Pečením sa mäsové guličky ešte trochu scvrknú.
- Ak sú burgre suchšie, môžeš dať medzi burger a špenátové koliesko kúsok cherry paradajky.
Komentáre