Ingrediencie na fit jahodové donuty bez cukru

Cesto na donuty

  • 60 g jahôd (príp. malín alebo čučoriedok)
  • 2 ks vajcia M (100 g)
  • 1 lyžica nízkotučného mlieka (10 ml)
  • 40 g ovsené múky ideálne jahodovej
  • 20 g proteínového prášku jahodového, príp. vanilkového alebo bez príchuti (ako nahradiť v poznámke)
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva (5 g)

Poľava na donuty

Ostatné

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno

Fitness jahodovej donuty - recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť zdravé donuty z jahôd bez vyprážania

  1. Rozohrej rúru na 180 °C.
  2. Umyté jahody rozmixuj v mixéra so sekáčikom. Múku, proteín a kypriaci prášok preosej cez jemné sitko.
  3. Zvlášť zmiešaj suché a zvlášť mokré ingrediencie na cesto a potom všetko dohromady.
  4. Cesto nalej do ideálne silikónovej formy na donuty. Pre istotu ju vystriekaj troškou repkového oleja v spreji, nech potom donútené jednoducho vyklopíš.
  5. Peč 20 minút na 180 °C.
  6. Medzitým priprav polevu zmiešaním všetkých ingrediencií v menšej hlbšej miske. Polevu ochutnaj a doslaď podľa chuti sladidlom bez kalórií. Do ďalšej hlbšej misky nasyp strúhaný kokos alebo drcené orechy.
  7. Hotové donuty nechaj vychladnúť a potom ich namáčaj do polevy a do kokosu. Nechaj dobre stuhnúť, ideálne ich naskladaj do nejakej väčšej misky vedľa seba a daj ich do chladničky.
  8. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fit jahodovej šišky donútené foto postupFit jahodovej šišky - recept Bajola

Poznámky k receptu na jahodové fitness nízkotučné donuty

  • Možno urobiť aj čokoládovú verziu, stačí použiť ovsenú múku čokoládovú, čokoládový proteín a prípadne pridať 1 – 2 lyžičky 100% kakaa a sladidlo bez kalórií.
  • Proteín v ceste môžeš nahradiť ovsenou múkou, ale ochudobníš sa o bielkoviny.
  • Ak použiješ obyčajnú ovsenú múku alebo vypustíš proteín, musíš cesto ešte prisladiť, pretože ochutená ovsená múka už je ideálne osladená.
  • Ak sa ti nepodarí poleva pekne zafarbiť do ružova, môžeš pridať potravinárske farbivo.