Ingrediencie na fit jahodové donuty bez cukru
Cesto na donuty
- 60 g jahôd (príp. malín alebo čučoriedok)
- 2 ks vajcia M (100 g)
- 1 lyžica nízkotučného mlieka (10 ml)
- 40 g ovsené múky ideálne jahodovej
- 20 g proteínového prášku jahodového, príp. vanilkového alebo bez príchuti (ako nahradiť v poznámke)
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva (5 g)
Poľava na donuty
- 60 g jahôd (príp. malín alebo čučoriedok)
- 60 g odtučneného tvarohu (ve vaničke)
- prírodné sladidlo bez kalórií
Ostatné
- 20 g strúhaného kokosu alebo orechov
- repkový olej v spreji na vystriekanie formy (1 ml)
Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno
Postup receptu – ako upiecť zdravé donuty z jahôd bez vyprážania
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Umyté jahody rozmixuj v mixéra so sekáčikom. Múku, proteín a kypriaci prášok preosej cez jemné sitko.
- Zvlášť zmiešaj suché a zvlášť mokré ingrediencie na cesto a potom všetko dohromady.
- Cesto nalej do ideálne silikónovej formy na donuty. Pre istotu ju vystriekaj troškou repkového oleja v spreji, nech potom donútené jednoducho vyklopíš.
- Peč 20 minút na 180 °C.
- Medzitým priprav polevu zmiešaním všetkých ingrediencií v menšej hlbšej miske. Polevu ochutnaj a doslaď podľa chuti sladidlom bez kalórií. Do ďalšej hlbšej misky nasyp strúhaný kokos alebo drcené orechy.
- Hotové donuty nechaj vychladnúť a potom ich namáčaj do polevy a do kokosu. Nechaj dobre stuhnúť, ideálne ich naskladaj do nejakej väčšej misky vedľa seba a daj ich do chladničky.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu na jahodové fitness nízkotučné donuty
- Možno urobiť aj čokoládovú verziu, stačí použiť ovsenú múku čokoládovú, čokoládový proteín a prípadne pridať 1 – 2 lyžičky 100% kakaa a sladidlo bez kalórií.
- Proteín v ceste môžeš nahradiť ovsenou múkou, ale ochudobníš sa o bielkoviny.
- Ak použiješ obyčajnú ovsenú múku alebo vypustíš proteín, musíš cesto ešte prisladiť, pretože ochutená ovsená múka už je ideálne osladená.
- Ak sa ti nepodarí poleva pekne zafarbiť do ružova, môžeš pridať potravinárske farbivo.
Komentáre