Ingrediencie na zdravú pizzu Hawai
Cesto na pizzu
- 100 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 140 g celozrnnej pšeničnej alebo špaldovej múky
- štipka soli
Smotanový základ na pizzu
- 25 ml kyslej smotany 8%
- 25 g gréckeho jogurtu 0%
- 1 lyžička sušenej bazalky
Kečupový základ na pizzu
- 35 ml kečup bez cukru
- 2 strúčiky cesnaku (6g)
- 1 lyžička sušenej bazalky
Ostatné
- 2 ks paradajok (120 g)
- 120 g mozarella light, príp. Eidam do 30 %
- 100 g vysokopercentná kuracia alebo morčacia šunka (Pikok Pure Lidl)
- 120 g ananásu čerstvého alebo konzervovaného bez cukru
- soľ
Postup receptu – ako urobiť zdravú domácu pizzu
- Ak použiješ čerstvý ananás, odstráň šupku a nakrájaj ho na kocky. Ak nevieš, ako na to, pozri na tento video návod
- Všetky suroviny na cesto zmiešaj a dobre prepracuj. Cesto zabaľ do potravinovej fólie a nechaj odležať v chladničke. Stačí pol hodina, ale najideálnejšia je cez noc, pizza sa mi potom zdá lepšia.
- Cesnak olúpaj, paradajky umy a nakrájaj na tenké plátky, mozarellu nastrúhaj, šunku nakrájaj na štvorčeky a ananás na malé tenšie kúsky.
- Zmiešaj suroviny na základ podľa toho, ktorý chceš použiť. Môžeš vmiešať aj bazalku alebo ju potom nasypať až na pizzu.
- Cesto vyvaľkaj na pomúčenej doske dotenka na priemer 26 cm.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Prenes cesto na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou lyžice rozotri základ, potom posypaj bazalkou, pokiaľ si ju nedala do základu, a naskladaj postupne plátky paradajok, strúhaný syr, šunku a ananás. Ak máš jednotlivé ingrediencie bez soli, môžeš ešte trochu zhora osoliť, ja som nesolila.
- Peč cca 10 minút na 180 ° C a stráž, aby sa cesto nespálilo. Potom môžeš ešte na chvíľu zapnúť funkciu gril, aby sa pizza pekne opekla aj zhora.
- Po upečení rozrež pomocou noža na pizzu na 8 dielov. Jeden diel je 100 g. Jedna porcia sú 2 diely.
- Nutričné hodnoty sú uvedené na smotanový základ, eidam 30%, kuraciu šunku a čerstvý ananás.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Komentáre
Mňam, skvelé! (y
Dnes som ju piekla a je naozaj výborná. Lepšie ako klasická z obchodu.
Môžem sa prosím opýtať? Rozdeliť si testo na 4 diely to znamená 4 pizze?
Ahoj Verus, hmm, je pravda, že som to napísala zmätočne 😀 Cesto je síce rozdelené na 4 časti, ale ako to začneš váľať, tak zistíš, že sú tie časti veľmi veľké a keď ich orežeš podľa taniera s priemerom 23 cm, tak ti cesto zostane a z toho cesta vyváľaš ďalšie placky, takže nakoniec z toho vznikne 7 pizz. Ale ono záleží, aký veľký tanier použiješ a aj ako navysoko to vyváľaš. Mne jednoducho z toho celého cesta vzniklo 7 pizz s priemerom 23 cm. Ale môžeš si ich urobiť aj menej vyšších alebo väčších, ale potom tým pádom tam naukladáš asi iné množstvo surovín a teda si budeš musieť kalórie prepočítať podľa seba.
Jasne, už chápem 😅ďakujem moc😊
Už sa teším až vyskúšam, dnes urobím cesto a zajtra po odležaní urobím pizzu. A do cesta fakt len štipku soli? Viac nie?
Ahoj Ľudko, záleží, ako veľmi solis celkovo, ale ingrediencie hore slanosť väčšinou dodenú. Ja to testo preto veľmi nesolim. Budem rada, keď das vediet, ako to dopadlo 😉
Mňam, pizza mooooc dobrá. Síce som ju urobila asi na veľmi tenko, ale to sa dopiluje. Vynikajúce. A najlepšie na tom je to, že keď si človek vypočíta kalórie a gramáže, tak pokojne to môže byť plnohodnotná večera aj v diéte
Už sa teším až bude tlačená kuchárka! 🙂
Tak super, vďaka za spätnú väzbu 😉
Vyzerajú skvele, vyskúšam :-). Aký je prosím tvaroh? Vo vaničke alebo v kocke?
Vďaka, Evo, budem rada za vyskúšanie 😉 Pri všetkých receptoch na webe je použitý tvaroh vo vaničke, pokiaľ nie je uvedené inak 😉 Takže tvaroh vo vaničke.
Cesto je super, po upečení krásne chrumkavé. Robila som aj z celozrnnej špaldovej múky. Partnerovi na jeho polovicu pizze pridávam slaninu a potom mu vôbec nevadí, že je cesto „zdravé“ a spokojnosť je na oboch stranách 😀
😀 Môj si tiež skoro do všetkých mojich výtvorov pridáva/dolieva tuk 😀