Ingrediencie na fitness tekvicový chlebíček bez cukru

Korpus

Tekvicová vrstva

Ostatné

Fit tekvicový chlebíček recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť zdravý tekvicový chlebíček s čokoládou

  1. Tekvicové pyré si treba pripraviť vopred podľa tohto návodu. Na type tekvice príliš nezáleží, zatiaľ som ho skúšala zo špagetovej a z Hokaido. Z Hokaido vznikne lepšia farba.
  2. Rozohrej rúru na 180 °C.
  3. Najskôr priprav korpus zmiešaním všetkých ingrediencií. Cesto nalej do formy na chlieb o veľkosti 12 × 26 × 7,5 cm, ideálne silikónové. Pre istotu ju vymaž kokosovým olejom, nech potom chlebíček jednoducho vyklopíš.
  4. Peč 10 minút na 180 °C.
  5. Medzitým priprav tekvicovú vrstvu zmiešaním všetkých ingrediencií. Vzniknutú hmotu ochutnaj, ak je dostatočne sladká, prípadne doslaď. Rumovú arómu možno nahradiť aj inou, napr. mandľovou alebo vanilkovou, ale práve rumová aróma dodáva tomuto tekvicovému dezertu skvelú chuť.
  6. Hmotu nalej na predpečený korpus a pečieme ďalších 30 minút na 180 °C.
  7. Nechaj vychladnúť, nožom prejdi okolo okrajov formy, aby sa prípadné pripečené cesto odlepilo od formy, a potom vyklop na tanier a otoč pomocou priklopenia dreveného lopára.
  8. Nakoniec môžeš ozdobiť polevou. Presný návod na rôzne typy fitness poliev nájdeš v mojej e-kuchárke Fitness domáca cukráreň.
  9. Nutričné hodnoty sú uvedené na verzii bez proteínu a bez čokolády.
  10. Celý chlebíček má hmotnosť 930 g, jedna porcia 115 g.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fit tekvicový chlebíček - foto postup receptuZdravý tekvicový chlebíček recept Bajola