Ingrediencie na fit nepečený cheesecake

Korpus na cheesecake

Tvarohová vrstva

  • 750 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
  • 225 g krémového syra light (napr. Goldessa Light Lidl)
  • 120 g prírodného sladidla bez kalórii (múčkového)
  • citrónová kôra z jedného chemicky neošetreného citrónu

Želatina

  • 7 g práškové želatíny
  • 360 ml vody (120 ml studenej a 240 ml horúcej)
  • 60 ml citrónovej šťavy (1 – 2 citróny)
  • 70 g prírodného sladidla bez kalórií (krupica)
  • kvapka žltého potravinárskeho farbiva
Fit nepečený cheesecake citrónový a pomarančový - recept Bajola

Postup receptu na najlepšie diétne cheesecake

  1. Krémový syr vytiahni z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu.
  2. Z vody a želatíny priprav želatínu podľa návodu na obale alebo môžeš vyskúšať moju metódu – 7 g želatíny rozmiešaj v 120 ml studenej vody, vmiešaj 240 ml horúcej vody, citrónovú šťavu a sladidlo a nakoniec kvapku žltého farbiva, aby želatína bola žltá.
  3. Želatínu ochutnaj, v prípade potreby prislaď a nechaj vychladnúť v izbovej teplote.
  4. Sušenky rozomeli najemno v mixéri so sekáčikom a 10 g si daj bokom na ozdobu.
  5. Do zvyšku sušienok pridaj postupne cca 60 ml vody a premiešaj tak, aby sa sušienky spojili, ale neboli mokré. Vody môže byť potrebných menej alebo viac.
  6. Sušenkovú zmes natlač na dno 9 malých pohárov alebo nádobiek s objemom 180 ml. Do každej cca 22 g.
  7. Tvaroh rozmixuj s krémovým syrom a práškovým sladidlom úplne dohladka pomocou ručného mixéra. Vmiešaj nastrúhanú citrónovú kôru, ochutnaj a prípadne podľa chuti doslaď.
  8. Tvarohovú zmes rozdeľ rovnomerne do všetkých pohárov (do každej cca 120 g) a daj chladiť na pol hodiny do chladničky.
  9. Nakoniec nalej vlažnú želatínu do všetkých pohárov (cca 40 ml do každej) a daj stuhnúť do chladničky ideálne cez noc.
  10. Pred podávaním nasypaj do všetkých pohárov zvyšok sušienok.
  11. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  12. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Nepečený cheesecake domáci - recept BajolaZdravý cheesecake so želatínou - recept BajolaCitrónový nepečený cheesecake - recept Bajola

Poznámky k receptu na zdravý nepečený cheesecake

  • Vodu na želatínu môžeš ohriať vo varnej kanvici.
  • Ak by si chcela urýchliť stuhnutie želatíny, tak ju po vymiešaní daj cca na 1 – 2 hodiny do mrazničky, premiešaj a napoly stuhnutú ju rozdeľ do pohárov. Síce nevytvoríš rovnomernú a rovnú vrstvu želatíny, ale nebudeš musieť čakať na stuhnutie želatíny do druhého dňa, a tiež to vyzerá efektne.
  • Ak ti trochu želatíny zostane, môžeš ju naliať do silikónových formičiek na ľad a mať z nich potom želatínové cukríky.
  • Veľký návod, ako pracovať so želatínou, nájdeš tu.
  • Môžeš urobiť aj pomarančovú verziu – stačí namiesto citróna použiť pomaranče, tj pomarančovú šťavu a pomarančovú kôru. A želatínu zafarbíš na oranžovo troškou žltého a troškou červeného farbiva.