Ingrediencie na kuracie mäso s cuketou
- 700 g kuracích stehenných alebo prsných rezňov
- 300 g cukety
- 100 g húb (šampiňóny, shitake a pod.)
- 200 g cherry paradajok
- 20 ml olivového oleja extra panenského
- 30 g ústricovej omáčky, príp. 30 ml kvalitnej sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku (15 g)
- 1 lyžička sladkej mletej papriky (5 g)
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
Postup receptu – ako urobiť kuracie mäso s cuketou a hubami
- Mäso očisti od tuku a nakrájaj na rezančeky.
- Cesnak olúpaj, prelisuj a zmiešaj s olivovým olejom, mletou paprikou, ústricovou alebo sójovou omáčkou a čiernym korením.
- Kuracie mäso poriadne premiešaj s marinádou a daj do chladničky marinovať.
- Medzitým umy cuketu, cherry paradajky a huby a všetko nakrájaj na menšie kúsky.
- Mäso opraži aj s marinádou na rozpálenej panvici pár minút, kým sa nezatiahne.
- Mäso vytiahni z panvice a na výpeku nechaj pár minút restovať cuketu, kým nezačne mäknúť. Medzitým trošku osiel.
- Potom pridaj huby, opäť restuj pár minút, kým nezmäknúť, potom pridaj cherry paradajky a všetko spoločne pár minút povar.
- Nakoniec vráť do panvice mäso aj s výpekom, dobre premiešaj a ešte pár minút povar spoločne, aby sa chute prepojili.
- Po dovarení zmes na chvíľu priklop a nechaj odpočinúť. Potom ochutnaj a prípadne prisol.
- Podávaj s basmati ryžou uvarenou v ryžovaru.
- Nutričné hodnoty sú uvedené na kuracie stehenné rezne, šampiňóny a bez prílohy.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre