Ingrediencie na zdravý mrkvový flatbread sendvič
Cesto
- 90 g mrkvy očistené
- 50 g celozrnná ražná múka
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 150 ml vody
- štipka soli
Náplň 1 – s volským okom
- 10 g hummus (Toppo s cesnakom Lidl)
- 20 g cuketa (6 plátkov)
- 1 volské oko (50 g)
- 20 g šampiňónov
- 10 g eidamu 30%
Náplň 2 – s kuracím mäsom
- 10 g hummus (s cesnakom Lidl)
- 20 g šalátových lístkov
- 50 g kuracích pŕs (orestovaných)
- 20 g paradajok
- 10 g eidamu 30%
Postup receptu – ako urobiť mrkvový flatbread
- Rozohrej rúru na 200 °C.
- Mrkva rozmixuj pomocou sekáčik alebo nastrúhaj na strúhadle.
- Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto, daj do štvorcové formy s rozmerom 20 × 20 cm a peč 25 minút na 200 °C. Potom ešte 5 minút opeč na panvičke z oboch strán. Ide to upiecť aj v mikrovlnnej rúre na najvyšší výkon cca 15 minút a šlo by to zrejme aj rovno opekať na panvičke, ale zatiaľ nemám vyskúšané.
- Na flatbread naskladaj ingrediencie podľa chuti, ja som urobila každý s inými ingredienciami viď vyššie. Všetko postupne opeč na panvičke, než sa flatbread v rúre upečie. Volské oko opeč z oboch strán, aby žĺtok nevytiekol.
- Nutričné hodnoty v tabuľke sú uvedené iba na flatbread. Verzia 1 má inak celkom 285 kCal, 25 g sacharidov, 2 g cukru, 16 g bielkovín a 5 g tuku. Verzia 2 má celkom 261 kCal, 26 g sacharidov, 3 g cukru, 20 g bielkovín a 5 g tuku.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre