Ingrediencie na slané palacinky so špenátom

Cesto na palacinky

Náplň palaciniek

  • 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
  • 400 g čerstvého špenátu alebo 200 g mrazeného špenátu (150 g zbaveného vody)
  • 5 strúčikov cesnaku (15 g)
  • 1 lyžička soli (5 g)
  • 1/4 lyžičky korenia (2 g)
  • 100 g mozarelly light

Horná vrstva

  • 100 g mozarelly light
  • 1 ks vajcia M (50 g)
  • 200 ml cmar
  • soľ
Fitness špenátové palacinky s tvarohom - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravé palacinky naslano

  1. Ak použiješ mrazený špenát, nechaj ho vopred rozmraziť a potom z neho poriadne vytlačte vodu. Pokiaľ použiješ čerstvý, tak ho podus pár minút na troške repkového oleja, kým nezmenší svoj objem a potom z neho tiež vytlačte vodu.
  2. K špenátu pridaj prelisovaný cesnak, pridaj tvaroh a postrúhanú mozzarellu a podľa chuti osol a okorenu. V miske rozdeľ na 6 rovnakých častí a daj chladiť do chladničky.
  3. Rozmixuj dohladka všetky ingrediencie na cesto a na panvici vystriekanej troškou oleja v spreji postupne upeč 6 palaciniek.
  4. Medzitým zmiešaj všetky ingrediencie na hornú vrstvu – vajcia, cmar, postrúhanú mozzarellu a podľa chuti prisol.
  5. Rúru rozohrej na 200 °C.
  6. Hotové palacinky namaž náplňou, zaroluj a naskladaj do olejom vystriekaného alebo papierom na pečenie vystlaného pekáča s rozmerom 29×19×6 cm.
  7. Zalij pripravenou vrchnou zmesou a peč 20 minút na 200 °C. Ku koncu môžeš zapnúť funkciu gril.
  8. Nutričné hodnoty sú uvedené na 1 kus, ale ako jednu porciu odporúčam 1,5 palacinky.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Zapečené palacinky naslano - foto postupZdravé špenátové palacinky so syrom - recept Bajola