Ingrediencie na zdravú tekvicovú omáčku z pomalého hrnca
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 g tekvica (použila som maslovú, ale Hokaido bude vhodnejšie)
- 150 ml vody
- ½ cibuľa bez šupky (60 g)
- 1 ks mrkva (70 g)
- 1 ks petržlenu (60 g)
- ½ zeleru (60 g)
- štipka muškátového orieška
- soľ, korenie
Postup receptu – ako urobiť fit tekvicovú omáčku v pomalom hrnci
- Mrkva, petržlen, zeler a tekvicu zbav šupky a nakrájaj na malé kocky. Ak použiješ tekvicu Hokaido, stačí ju umyť, nemusíš lúpať.
- Všetky ingrediencie okrem muškátového orieška naskladaj do pomalého hrnca a zalej vodou.
- Pomal priklopené 4 hodiny na stupeň Low, prípadne 2 hodiny na stupeň High.
- Po uvarení vytiahni cibuľu a zmes nahrubo rozmixuj ponorným mixérom.
- Podľa chuti prisol a pripepri a pridaj muškátový oriešok.
- Podávaj s celozrnnými špagetami a nastrúhanými tvarôžkami.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a tvarôžok.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre