Ingrediencie na zdravú tekvicovú omáčku z pomalého hrnca

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g tekvica (použila som maslovú, ale Hokaido bude vhodnejšie)
  • 150 ml vody
  • ½ cibuľa bez šupky (60 g)
  • 1 ks mrkva (70 g)
  • 1 ks petržlenu (60 g)
  • ½ zeleru (60 g)
  • štipka muškátového orieška
  • soľ, korenie
Fitness tekvicová omáčka ala Bolognesa z pomalého hrnca - zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť fit tekvicovú omáčku v pomalom hrnci

  1. Mrkva, petržlen, zeler a tekvicu zbav šupky a nakrájaj na malé kocky. Ak použiješ tekvicu Hokaido, stačí ju umyť, nemusíš lúpať.
  2. Všetky ingrediencie okrem muškátového orieška naskladaj do pomalého hrnca a zalej vodou.
  3. Pomal priklopené 4 hodiny na stupeň Low, prípadne 2 hodiny na stupeň High.
  4. Po uvarení vytiahni cibuľu a zmes nahrubo rozmixuj ponorným mixérom.
  5. Podľa chuti prisol a pripepri a pridaj muškátový oriešok.
  6. Podávaj s celozrnnými špagetami a nastrúhanými tvarôžkami.
  7. Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a tvarôžok.
  8. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu