Ingrediencie na zdravý kurací vývar v pomalom hrnci
- 350 g kuracieho skeletu
- 1 ks mrkva (100 g)
- 1 ks petržlen (100 g)
- 1 ks cibuľa (70 g)
- ½ zeleru (100 g)
- 2 bobkové listy
- 8 guličiek celého korenia
- 2 lyžičky soli (8 g)
- 1,2 l vody
Postup receptu – ako urobiť zdravý kurací vývar
- Koreňovú zeleninu olúpaj, očisti, umy a nakrájaj na kúsky. Cibuľu umy a prepul.
- Ak máš celé kura, vyrež skelet a použi aj prípadné odrezky mäsa zbavené tuku.
- Daj všetky ingrediencie do pomalého hrnca a zalej studenou vodou.
- Pomal priklopené 6 hodín na stupeň Low, prípadne 3 hodiny na stupeň High.
- Ak sa na povrchu usadia v priebehu varenia nečistoty, zozbieraj ich naberačkou.
- Po uvarení vytiahni mäso z hrnca a vývar preceď cez jemný sitko. Ak je vývar kalný, preceď ešte cez plátno alebo plienku.
- Mrkva roztlačte vidličkou alebo nakrájaj, ostatnú zeleninu vyhoď.
- Mäso nakrájaj na malé kúsky.
- Časť mäsa s mrkvou vráť späť do vývaru. Zvyšok použi napríklad na fitness rizoto.
- Podľa chuti prisol a pripepri.
- Môžeš pridať polievkové semolinové alebo celozrnné cestoviny, prípadne inú polievkovú vložku. Odporúčam uvariť zvlášť.
- Odporúčam polievku nechať cez noc v chladničke a na druhý deň zozbierať tuk, ktorý sa usadí na povrchu.
- Nutričné hodnoty neuvádzam, pretože ich popravde nedokážem v tomto prípade spočítať. Neviem, koľko tuku sa vyvarí do polievky. 🙂 Použi keďtak údaje z kalorických tabuliek.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre