Ingrediencie na fit guláš v pomalom hrnci
- 700 g hovädzie gleje chudé
- 100 g paradajok (alebo pasírované paradajky v plechovke)
- 1 ks menšia cibuľa (100 g)
- 2 ks bobkového listu
- 8 guličiek čierneho korenia
- 6 guličiek nového korenia
- 1 lyžička drvenej rasce (5 g)
- 1 lyžica majoránky (5 g)
- 2 lyžičky mletej papriky sladkej alebo štipľavej (10 g)
- 1 lyžička soli (5 g)
- 250 ml vody
- 2 strúčiky cesnaku (20 g)
Postup receptu – ako uvariť zdravý guláš
- Mäso dobre očisti od tuku, umy a nakrájaj na kocky.
- Cibuli umy a rozpol.
- Rajčiny umy a nakrájaj nadrobno.
- Bobkový list, nové korenie a čierne korenie daj do sitka na korenie.
- Všetky ingrediencie okrem cesnaku daj do pomalého hrnca, premiešaj a zalej vodou.
- Pomal 4 hodiny na stupeň low, 15 minút pred koncom vytiahni sitko s korením a cibuľu a pridaj prelisovaný cesnak a ešte nechaj 15 minút pomaliť.
- Podávaj s domácim celozrnným rožkom, ryžou uvarenou v ryžovaru alebo fitness karlovarskou knedľou.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Poznámky k receptu
- Ak chceš guláš chutnejší, pred varením mäso sprudka opeč na troške repkového oleja. Zatiahnutie mäsa môžeš urobiť aj v pomalom hrnci, pokiaľ máš typ, ktorý ide dať na platňu.
- Ak chceš guláš hustejší, môžeš zahustiť celozrnnú múku rozmiešanú v troške vody.
- Ak sa naopak odparilo veľa vody, guláš zrieď priliatím ďalšej vody.
- Cesnak môžeš pridať aj po úplnom dovarení, ale je lepšie, keď sa chute spoja krátkym povarením.
- Guláš môžeš aj zmraziť.
- Nutričné hodnoty na 100 g: 69 kcal / 13 g B / 1 g S / 1 g C / 1 g T
Recept na fit guláš v normálnom hrnci nájdeš tu.
Komentáre