Ingrediencie na morčacie mäso na hubách v pomalom hrnci
- 400 g morčacích prsníkov (príp. kuracích)
- 130 g šampiňónov
- 50 ml vody
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
- 150 ml cmar
- 10 g celozrnnej pšeničnej múky
Postup receptu – ako urobiť zdravé morčacie mäso v pomalom hrnci
- Mäso očisti od tuku a nakrájaj na kocky.
- Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky.
- Mäso a šampiňóny daj do pomalého hrnca, pridaj soľ a korenie a zalej 50 ml vody.
- Pomal priklopené 1,5 hodiny na stupeň Low.
- Múku poriadne rozmiešaj v cmare a 10 minút pred koncom varenia vlej do hrnca, premiešaj a dovar. Ak chceš omáčku hustejšiu, použi viac múky.
- Podľa chuti dosol a dopepri.
- Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru. Hore som dozdobila červenou paprikou.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a ozdôb.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre