Ingrediencie na morčacie mäso na hubách v pomalom hrnci

  • 400 g morčacích prsníkov (príp. kuracích)
  • 130 g šampiňónov
  • 50 ml vody
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 150 ml cmar
  • 10 g celozrnnej pšeničnej múky
Fitness morčacie mäso na hubách z pomalého hrnca - zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravé morčacie mäso v pomalom hrnci

  1. Mäso očisti od tuku a nakrájaj na kocky.
  2. Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky.
  3. Mäso a šampiňóny daj do pomalého hrnca, pridaj soľ a korenie a zalej 50 ml vody.
  4. Pomal priklopené 1,5 hodiny na stupeň Low.
  5. Múku poriadne rozmiešaj v cmare a 10 minút pred koncom varenia vlej do hrnca, premiešaj a dovar. Ak chceš omáčku hustejšiu, použi viac múky.
  6. Podľa chuti dosol a dopepri.
  7. Podávaj s ryžou uvarenou v ryžovaru. Hore som dozdobila červenou paprikou.
  8. Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy a ozdôb.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu