Ingrediencie na zdravú panenku plnenú špenátom

Mäso

  • 600 g bravčové panenky
  • 300 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
  • 60 g mozzarelly light
  • 1 lyžica repkového oleja (15 ml)
  • 2 lyžice vody (30 ml)
  • 4 strúčiky cesnaku (24 g)
  • soľ, korenie

Príloha

  • malé zemiačiky
  • ružičkový kel
  • olivový olej
  • cesnak
  • soľ, korenie
Fitness plnená bábika - zdravý recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravú panenku plnenú špenátom

  1. Zmiešaj olej, prelisovaný cesnak, vodu a korenie.
  2. Mäso poriadne umy a daj vcelku do marinády. Nechaj cez noc v chladničke.
  3. Špenát opraži na troške oleja, pridaj 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ a korenie. Prebytočnú vodu vytlač a zlej.
  4. Mozarellu nakrájaj na tenké prúžky.
  5. Rozohrej rúru na 180 °C.
  6. Panienku vytiahni z marinády a narež pozdĺžne tak, aby išla úplne roztvoriť. Ak je veľmi veľká, tak ju trošku naklep. Zvnútra ju osol a okoreň, naskladaj špenát a mozarellu, zmotaj a dobre zviaž povrázkom.
  7. Potom ju sprudka opeč na panvici zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo a vo vnútri zostalo šťavnaté.
  8. Do pekáča vystlaného papierom na pečenie daj opečené mäso a zalej marinádou. Peč 15 – 20 minút na 180 ° C, vytiahni z rúry a nechaj ešte aspoň 5 min odpočinúť. Pozor, nech panenku nepečieš veľmi dlho, bola by vysušená. Vo vnútri by mala byť svetlo ružová. Pokiaľ si nie si istá, musíš ju rozrezať a pozrieť sa, prípadne dopiecť.
  9. Mäso nakrájaj na plátky, prelej výpekom a podávaj so zemiakmi a kapustičkami alebo so zemiakovou kašou (tá sa k tomu bude hodiť viac). Ak chceš zvoliť prvú možnosť, kapustičky najskôr nechaj prejsť varom (vo vode) a potom ich peč spoločne so zemiakmi a ostatnými ingredienciami zhruba 30 minút.
  10. Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Fitness plnená bábika - zdravý recept Bajola