Ingrediencie na zdravú panenku plnenú špenátom
Mäso
- 600 g bravčové panenky
- 300 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
- 60 g mozzarelly light
- 1 lyžica repkového oleja (15 ml)
- 2 lyžice vody (30 ml)
- 4 strúčiky cesnaku (24 g)
- soľ, korenie
Príloha
- malé zemiačiky
- ružičkový kel
- olivový olej
- cesnak
- soľ, korenie
Postup receptu – ako urobiť zdravú panenku plnenú špenátom
- Zmiešaj olej, prelisovaný cesnak, vodu a korenie.
- Mäso poriadne umy a daj vcelku do marinády. Nechaj cez noc v chladničke.
- Špenát opraži na troške oleja, pridaj 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ a korenie. Prebytočnú vodu vytlač a zlej.
- Mozarellu nakrájaj na tenké prúžky.
- Rozohrej rúru na 180 °C.
- Panienku vytiahni z marinády a narež pozdĺžne tak, aby išla úplne roztvoriť. Ak je veľmi veľká, tak ju trošku naklep. Zvnútra ju osol a okoreň, naskladaj špenát a mozarellu, zmotaj a dobre zviaž povrázkom.
- Potom ju sprudka opeč na panvici zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo a vo vnútri zostalo šťavnaté.
- Do pekáča vystlaného papierom na pečenie daj opečené mäso a zalej marinádou. Peč 15 – 20 minút na 180 ° C, vytiahni z rúry a nechaj ešte aspoň 5 min odpočinúť. Pozor, nech panenku nepečieš veľmi dlho, bola by vysušená. Vo vnútri by mala byť svetlo ružová. Pokiaľ si nie si istá, musíš ju rozrezať a pozrieť sa, prípadne dopiecť.
- Mäso nakrájaj na plátky, prelej výpekom a podávaj so zemiakmi a kapustičkami alebo so zemiakovou kašou (tá sa k tomu bude hodiť viac). Ak chceš zvoliť prvú možnosť, kapustičky najskôr nechaj prejsť varom (vo vode) a potom ich peč spoločne so zemiakmi a ostatnými ingredienciami zhruba 30 minút.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre