Ingrediencie na zdravé batátové noky
- 450 g batát (400 g olúpaných)
- 1 ks vajcia M (50 g)
- 250 g celozrnná špaldová múka
- 100 ml vody
- 1/2 lyžičky soli
Postup receptu – ako urobiť fit batátové noky
- Batáty uvar vo vode do zmäknutia. Trvá to asi 30 minút. Zapichli do nich nôž, ak tam krásne vojde, sú hotové. Po uvarení odstráň šupku, rozkraj a rozmixuj v mixéra so sekáčikom na pyré.
- K batátovému pyré pridaj vajcia, soľ, múku a potom podľa konzistencie cca 100 ml vody. Výsledné cesto by sa nemalo príliš lepiť. Ak sa lepí, pridaj trochu viac múky.
- Do veľkého hrnca daj variť vodu.
- Cesto rozdeľ na 8 častí. Z každej časti vyvaľkuj valček asi 2 cm hrubý a potom ho nakrájaj na menšie asi centimetrové noky. Vidličkou na nich môžeš urobiť vzorku.
- Noky potom v niekoľkých várkach uvar vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú. Trvá to pár minút. Po uvarení ich prepláchni studenou vodou, aby sa nezlepili.
- Pred podávaním môžeš osmažiť na troške repkového alebo kokosového oleja.
- Odporúčam podávať k rybe so špenátom, samotné so syrom alebo nasladko s makom a kokosovým olejom.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez oleja.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre