Ingrediencie na zdravé chipsy z batát bez vyprážania

Zdravé batátové chipsy bez vyprážania - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravé batátové chipsy

  1. Predohrej rúru na 200 °C.
  2. Sladké zemiaky umy a nakrájaj na tenké plátky. Snaž sa krájať všetky rovnako silné.
  3. Plech vystel papierom na pečenie a naskladaj naň plátky batátov, ideálne aby sa nedotýkali.
  4. Plátky postriekaj repkovým olejom v spreji a osole.
  5. Peč 15 – 20 minút na 200 ° C a stráž, aby sa chipsy nespálili. Pokiaľ máš funkciu gril, pred koncom pečenia ju zapni. Chipsy musia byť dobre prepečené a chrumkavé.
  6. Chipsy môžeš namiesto pečenia v rúre usmažiť aj v teplovzdušnej fritéze – zmaž na 190 °C cca 7 – 10 minút (priebežne kontroluj a pretrepávaj, môže to byť menej aj viac).
  7. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  8. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Zdravé chipsy bez vyprážania - foto postup

Poznámky k receptu na fit batátové chipsy

  • Šupku z batát môžeš olúpať, ale odporúčam nechať, pretože pod šupkou je najviac vitamínov a tiež vláknina.
  • Ak chceš znížiť množstvo tuku, môžeš chipsy pripraviť úplne bez oleja.
  • Ak chceš naopak chipsy ešte chutnejšie, postriekaj olejom aj samotný papier na pečenie alebo ich pred pečením strč do uzatvárateľného vrecka, pridaj olej a soľ a poriadne pretrepte.
  • Hodí sa ako desiata, zdravé občerstvenie namiesto chipsov alebo príloha napríklad ku club sendviči.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené na 250 g batát a 3 ml oleja.