Ingrediencie na zdravú hráškovú polievku
- 900 g kuracie prsia s kosťou bez kože
- 400 g hrášku v plechovke alebo mrazeného
- 1 ks cibuľa (70 g)
- 2 ks mrkvy (100 g)
- 1 lyžička soli (4 g)
- ½ lyžičky korenia (2 g)

Postup receptu – ako urobiť hráškovú polievku v pomalom hrnci
- Ak máš mrazený hrášok, nechaj ho vopred úplne rozmraziť.
- Mäso zbav tuku. Mrkva olúpaj a očisti, cibuľu umy a prepol.
- Daj všetky ingrediencie do pomalého hrnca a povar priklopené 3 hodiny na stupeň Low.</ ak>
- Po uvarení vytiahni mäso, mrkvu a cibuľu a polievku rozmixuj ponorným mixérom.
- Podľa chuti prisol a pripepri.
- Mäso ober od kosti a nakrájaj na malé kúsky.
- Polievku podávaj s kúskami mäsa a môžeš posypať tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami.
- Ak chcete mať z polievky hlavné jedlo, podávaj napr. s domácim celozrnným chlebom z jogurtu .
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez semienok a so 100 g kuracích prsníkov v porcii. Zvyšné mäso môžeš použiť napríklad do tortilly.
- ⭐ AKCIA DO 30. 11. 2023 ⭐ Chceš vzorové jedálničky a viac inšpirácie, čo zdravého variť nielen na chudnutie? Vyber si z mojich 4 kníh a do 30 11. získaš navyše e-kuchárku ZADARMO podľa vlastného výberu v hodnote až 20 EUR 👉 Zobraziť všetky knihy
Komentáre