Zdroj videa: Lidl
Rajčiny sa však nelúpu klasicky škrabkou ako jablká alebo zemiaky, pretože paradajka je veľmi mäkká na túto techniku lúpania.
Postup, ako olúpať paradajky
- Daj variť vodu buď v hrnci alebo vo varnej kanvici.
- Nachystaj si nádobu s ľadovou vodou.
- Z paradajok odkroj stonku a na druhej strane nožom nakroj v šupke krížik.
- Potom ich zalej vriacou vodou a pár sekúnd nechaj ponorené.
- Keď sa začne šupka odlupovať, paradajky vyber a vlož do ľadovej vody, aby sa už ďalej nevarili (tzv. blanšírovanie).
- Potom šupku z paradajok stiahni pomocou malého nožíka.
- Ak chceš mať výsledný pokrm bez jadierok, olúpané paradajky rozkroj na štvrtiny a vyrež z nich jadrovník.
Touto technikou sa dajú olúpať aj malé cherry paradajky.
Komentáre