Ingrediencie na fit panenku plnenú špargľou
- 600 g bravčové panenky
- 90 g zelenej špargle
- 90 g nízkotučného syra (do 30 % t.v.s.), napr. mozzarella alebo eidam
- repkový olej v spreji (1 ml)
- soľ
- korenie
Postup receptu – ako urobiť zdravú bravčovú panenku
- Daj variť liter vody do varnej kanvice alebo hrnca. Rúru predhrej na 180 °C.
- Ze špargle odlámaj drevnaté časti (návod tu), zalej ju horúcou vodou alebo ponor do hrnca s horúcou vodou a nechaj 2 minúty spariť. Potom ju vytiahni a umy pod studenou vodou.
- Z bravčovej panenky odstráň všetok tuk, pozdĺžne ju narež a rozlož tak, aby si získala plát. Ten potom cez potravinársku fóliu rozklep dotenka az oboch strán, osoľ a trošku okoreň. Ak je plát veľmi veľký, rozkroj ho, urobíš tak 2 menšie rolády namiesto jednej veľkej.
- Na plát mäsa daj plátky syra a do stredu 3 stronky sparené špargle, panenku zaroluj cez dlhšiu stranu a zafixuj špáradlami alebo ihlicami.
- Pánev rozohrej a vystriekaj troškou oleje v spreji. Naplnenú panenku sprudka zo všetkých strán opeč, aby sa mäso zatiahlo. Potom ju daj do rúry a peč 15 – 20 minút na 180 °C. Doba pečenia záleží na veľkosti panenky, veľkú je potrebné piecť o niečo dlhšie. Odporúčam po 15 minútach mäso vytiahnuť, v najširšej časti doň zakrojiť a skontrolovať štruktúru. Ak sa už pri rezaní mäso zdá surové, musíš ešte dopiecť, ale pozor, aby panenku nepečieš veľmi dlho, bola by vysušená.
- Po vytiahnutí z rúry nechaj mäso aspoň 5 minút odpočinúť a potom ho podávaj nakrájané na plátky. Keď je panenka ešte veľmi teplá, syr môže mierne vytiecť. Najlepšie drží roláda tvar až na druhý deň, až sa úplne schladí v chladničke a až potom nakrája a ohreje.
- Nutričné hodnoty sú uvedené na mozarellu Lovilio light. Odporúčam podávať s pečenými batátmi.
- Celková gramáž je cca 600 g, jedna porcia má teda cca 100 g.
- 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Komentáre
Tiež som robila a výborný! Trochu s inou prílohou 🙂