Ingrediencie na zdravé Honzove buchty

Presné gramáže surovín a kompletný recept nájdeš v UKÁŽKE z mojej knihy Fit bez diét. 👉 Stiahni si ju tu

Fit tvarohovej buchty - recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť zdravé Honzové buchty

  1. Vajcia a mlieko vytiahni aspoň 30 minút vopred z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu.
  2. Múku preosej cez jemné sitko, odober štvrtinu a do zvyšnej časti vmiešaj droždie.
  3. Do mlieka pridaj vajcia, olej, sladidlo, štipku soli a citrónovú kôru, zmiešaj, a potom postupne prisypávaj múku s droždím a prípadne aj odobranú štvrtinu múky, kým nevypracuješ vláčne kompaktné cesto. Múky môže jej byť potreba menej alebo aj viac, záleží na savosti múky a hustote ostatných surovín. Cesto musí byť vláčne, nie tuhé ani veľmi lepivé.
  4. Dobre vypracované cesto prikry utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechaj v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu). Môžeš použiť urýchľovač kysnutia.
  5. Medzitým si priprav náplň. Tvaroh zmiešaj so sladidlom, troškou citrónovej kôry a vanilkovým extraktom. Ochutnaj a podľa chuti prípadne prislaď. Daj chladiť do chladničky.
  6. Akonáhle bude cesto vykysnuté, vyvaľkaj ho do veľkého štvorca a rozrež na 16 rovnako veľkých štvorčekov. Na každý štvorček daj cca 15 g náplne, spoj vždy protiľahlé rohy tak, aby si náplň zabalila, a vytvaruj bochník.
  7. Bochánky naskladaj na pekáč vystriekaný repkovým olejom o rozmere 23×23×6 cm. Pekáč prikry a nechajte ešte 30 minút na teplom mieste kysnúť.
  8. Rozohrej rúru na 180 ° C a buchty pečie 45 minút. Nechaj vychladnúť a pocukruj práškovým sladidlom bez kalórií.
  9. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  10. AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz

Fit tvarohovej Honzovy buchty - foto postupZdravé Honzove buchty - recept Bajola

Poznámky k receptu na zdravé Honzové buchty

  • Mlieko musí byť vlažné, v žiadnom prípade horúce, to by usmrtilo kvasnice.
  • Tvaroh je potrebné použiť čo najtuhšie, aby sa dal dobre zabaliť do cesta. Tvaroh vo vaničke je veľmi tekutý a bude vytekať.
  • Vydržia v chladničke minimálne týždeň, ale je nutné ich pred konzumáciou ohriať v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Myslím, že pôjdu aj zmraziť, ale netestovala som.
  • Počítaj, že táto sranda je pomerne pracná, ale vyrobíš si fitness desiatu na niekoľko dní. Alebo ich môžeš zahrýzť na raňajky k jogurtu a ovociu.

Presné gramáže surovín a kompletný recept nájdeš v UKÁŽKE z mojej knihy Fit bez diét. 👉 Stiahni si ju tu