Ingrediencie na kuracie na karí s jablkami bez smotany
- 600 g kuracích stehenných rezňov (príp. prsných alebo mix)
- 2 veľké jablká alebo 5 menších (300 g)
- 1 ks malej cibuľe (70 g)
- 2 lyžičky karí (5 g)
- 60 ml prírodné sójové omáčky
- 500 ml vody
- repkový olej v spreji (3 g)
Postup receptu na zdravé kuracie mäso na karí a jablkách
- Kuracie mäso umy, očisti od tuku a nakrájaj na kocky.
- Jablká zbav jadrovníkov, umy a nakrájaj na kocky.
- Cibulu ošúpej, nakrájaj najemno a opraži na troške oleja.
- Pridaj mäso, nechaj zatiahnuť zo všetkých strán, pridaj jablká, sójovú omáčku, karí a zalej vodou.
- Dus na miernom plameni 30 – 40 minút bez pokrievky, kým omáčka nezačne byť mierne hustá. Nemala by byť úplne vodová, ale ešte mierne zhustne po vychladení.
- Podávaj s basmati ryžou uvarenou v ryžovaru, prípadne zemiakovou kašou.
- Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
- ⭐ AKCIA ⭐ Chceš ZADARMO e-kuchárku 🎄 Fitness vianočné pečivo a 🍫Fitness čokoholik? Teraz získaš obe gratis ku knihe Fit bez diét a ušetríš 27 €! Neotáľaj, akcia je časovo obmedzená! 👉 Klikni a ušetri teraz
Poznámky k receptu na fitness kuracie na karí s jablkami
- Miesto kuracích stehenných rezňov môžeš použiť kuracie alebo morčacie prsia, ale výsledok bude suchší.
- Jabĺk môžeš dať aj viac, ak sa ich potrebuješ zbaviť.
- Nutričné hodnoty sú uvedené bez prílohy.
Recept inšpirovaný podľa knihy Fit recepty II
Komentáre
Rada podľa vás varím a vyskúšala som už veľa receptu a sú báječné moc vďaka Helena
Recepty od Vás sú tak vydarené a vyzerajú lahodne 😉 navyše ten slivkový koláč bol boží 😉 a skúšali sme aj cesto na pizzu 😉 prajeme veľa úspechov 😉
výborný recept, každopádne ako všetky od Vás 🙂
Tu ten práve môj nie je, ale chutil mi natoľko, že som ho sem musela dať 😀 Každopádne aj tak vďaka za otestovanie a pochvalu!
Výborný recept, veľmi nám chutil. Dnes som varila prvýkrát a dávam si do obľúbených. Trochu som si ho upravila podľa mojich možností – kuracie stehná som nahradila morčacou a sójovou omáčkou (keďže nemôžem nič zo sóje) polovicou vaničky hovädzieho bujónu. Oceňujem, že sa nemusia ničím zahusťovať, jablká to urobia samé. Nech sa Vám darí!
Dobrý deň Katka, moc vďaka za otestovanie aj tip na obmenu. Som rada, že chutilo aj bez sójovky, aj keď tá tomu dodáva špeciálne smrnc 😉